Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Деня на детето празнуваме в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

31 май 2019

Екипът на Болница Токуда зарадва децата в Педиатрията, ДКЦ Токуда и Детския кът на болницата с подаръци по случай празника им.

За да подарят усмивки на празника им, ст.м.с. на Клиниката по Педиатрия Лидия Маринкова, гл. м.с. на Болница Токуда Мария Борисова и зам.гл.м.с Миглена Сиракова раздадоха подаръци на всички деца в Педиатрията - книжки за четене и за оцветяване, моливи, стикери за смелост и балони получиха най-малките пациенти за своя празник. 

Картинки за оцветяване, моливи и балони посрещаха днес децата в ДКЦ и детския кът. Всеки малчуган си тръгна със стикер за смелост.

Д-р Калин Лисички, началник на Клиниката по Педиатрия пожела на малките пациенти "Да са здравички и никога да не се връщат при нас" - и допълни - "Когато детето Ви е болно, то има нужда от 3 неща - топло легло, топла напитка и топлата грижа на майка си".

Тлантливата млада художничка Ива Трифонова днес дари детски картини на Клиниката по Педиатрия и така направи обстановката там още по-весела и слънчева. "Обичам да рисувам, хоби ми е. И много обичам децата. Да направиш нещо за някого, да го зарадваш е хубаво чувство. Много се радвам, че приехте дарението ми", сподели Ива. "Да са здрави, да не спират да мечтаят, да са любопитни и да са отворени към света", пожела тя на децата.

Ст.м.с. на Клиниката по Педиатрия Лидия Маринкова с радост прие картините и сподели, че е радост за душата да раздваш децата. Тя им пожела здраве и безгрижно детство.

Болница Токуда се старае да прави престоя на децата и семействата им тук по-малко стресиращ и по-позитивен. Стените на детските звена са изпъстрени с приказни герои, мачуганите спят в цветни чаршафи, клоуни ги разведряват всяка седмица, а вече имаме и библиотека с книжки.

От една година при малките пациенти в Клиниката по Педиатрия медицинските клоуни д-р Куку и д-р Пипи прилагат смехотерапия. Посещенията им са ежеседмични и правят престоя на малчуганите и родителите им в болницата по-лек, създавайки поводи за усмивки. Смехът е основното лекарство, което използват медицинските клоуни в своята смешна лечебница. Клоуните посещават всяка стая в отделението и прилагат смехотерапия чрез средствата на театъра, клоунадата, пантомимата, фокуси, игри, изработване на фигурални балони, подаръци, оцветяване на книжки и театрални етюди на теми свързани с правилното хранене и здравословния начин на живот.

За 24 май тази година журналисти от БНР зарадваха с книжки най-смелите пациенти - децата от Педиатрията на Болница Токуда. Така Клиниката стартира своя библиотека. Научете повече тук>

 

 

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".