Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Отделението по Неонатология отпразнува изписването на недоносено момченце на 1-ви юни напълно здраво след тримесечен престой в интензивния сектор

05 юни 2019

Данчо вече е 2140 г и готов с пълни сили за предизвикателствата на живота

Малкият Данчо се ражда в 26-та седмица само 800 г с почти всички типични проблеми, които могат да възникнат при едно недоносено дете. Той е с тежка незрялост на белите дробчета, неритмично дишане, кардиологичен проблем - отворен артериален канал, анемия, опасност от развитие на ретинопатия на недоносесността и проблеми с храненето. Прекарва три месеца и половина в интензивния сектор на отделението по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. През това време екипът се бори за живота и здравето му с всички средства на съвременната неонатологична помощ, като провежда комплексно интензивно лечение. Благодарение както на огромния си опит и компетенции, така и на работата със сърце и душа, специалистите изпратиха у дома Данчо навръх 1-ви юни напълно здрав с тегло 2140 г, добре функциониращ бял дроб без нужда от кислородолечение и без усложнения с очите и с останалите органи и системи.

Всеотдайният екип пожела на малкия пациент безгрижно и щастливо детство, да порасне здрав и умен, и да бъде радост и гордост за своите родители и близки!

Мултидисциплинарен екип от неонатолози, детски специалисти по гастроентерология, неврология и офталмология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще продължи с проследяването и грижите за детето и през следващата 1 година от неговия живот.

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".