Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Отделението по Неонатология отпразнува изписването на недоносено момченце на 1-ви юни напълно здраво след тримесечен престой в интензивния сектор

05 юни 2019

Данчо вече е 2140 г и готов с пълни сили за предизвикателствата на живота

Малкият Данчо се ражда в 26-та седмица само 800 г с почти всички типични проблеми, които могат да възникнат при едно недоносено дете. Той е с тежка незрялост на белите дробчета, неритмично дишане, кардиологичен проблем - отворен артериален канал, анемия, опасност от развитие на ретинопатия на недоносесността и проблеми с храненето. Прекарва три месеца и половина в интензивния сектор на отделението по Неонатология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. През това време екипът се бори за живота и здравето му с всички средства на съвременната неонатологична помощ, като провежда комплексно интензивно лечение. Благодарение както на огромния си опит и компетенции, така и на работата със сърце и душа, специалистите изпратиха у дома Данчо навръх 1-ви юни напълно здрав с тегло 2140 г, добре функциониращ бял дроб без нужда от кислородолечение и без усложнения с очите и с останалите органи и системи.

Всеотдайният екип пожела на малкия пациент безгрижно и щастливо детство, да порасне здрав и умен, и да бъде радост и гордост за своите родители и близки!

Мултидисциплинарен екип от неонатолози, детски специалисти по гастроентерология, неврология и офталмология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще продължи с проследяването и грижите за детето и през следващата 1 година от неговия живот.

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.