Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

На 3 юли гледайте LIVE уебинар на мед. физик Емил Георгиев за оптимизация на компютър-томографски изследвания чрез DoseWatch софтуер

18 юни 2019

На 3 юли 2019 (сряда) от 17.00 до 18.00 ч. (българско време) може да гледате уебинара на мед. физик Емил Георгиев от Клиниката по Образна диагностика на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Темата на уебинара е Оптимизация на Компютър-томографски изследвания чрез DoseWatch софтуер за автоматично регистриране на лъчевото натоварване

Мед. физик Емил Георгиев ще представи практически опит в използването на софтуер DoseWatch (GEHC), който представлява комплексно решение за управление на радиационната доза на пациентите, подложени на КТ изследвания. Ще бъдат показани и анализирани предприетите мерки, водещи до намаляване на лъчевото натоварване, примери за оптимизация и съответните икономически ползи. Темата на уебинара е част от неговата докторска дисертационна работа.

След семинара ще има Q&A сесия, в която ще може да зададете своите въпроси в чата.

 

Регистрирайте се на този линк>

Дата: 3.07.2019 г., 17 ч българско време

Мед. физик Емил Георгиев работи в Клиниката по Образна диагностика на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. За времето на специализиция той преминава редица курсове, допълнителни обучения и практически занятия в сферата на рентгеновата и радионуклидна диагностика, магнитно-резонансна образна диагностика, клинична дозиметрия, метрология на йонизиращите лъчения, радиактивност в околната среда, радиоекология, дозиметрия и лъчезащита. През 2014 г. печели втора награда на седмия национален конкурс за млади учени „Young and Energetic Scientists-YES“. Е. Георгиев активно участва в процесите за оценка и контрол на качеството на апаратурата, изграждането и въвеждането на нови протоколи и техники на изследване, оценката на лъчевото натоварване и радиационната защита на персонала и пациентите. 

Клиниката по Образна диагностика, ръководена от проф. Галина Кирова защити максималните пет звезди при оценка на качеството на клиничната работа и получи сертификат Eurosafe Imaging Stars. Този сертификат се присъжда на клиники, които доказано следват правилата за добра медицинска практика и прилагат холистичния подход към пациента, спазвайки всички правила на радиационната защита. По този начин, Kлиниката по Oбразна диагностика на болницата се превърна в първата в България и единствена в групата на Аджибадем, покрила всичките 21 критерия, разделени в 6 групи - оптимизация, обосновка, качество и безопасност, обучение, проучване, прилагане на регулацията.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.