Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Проф. Иван Стайков - Сънят - проблемите с него и как да спим пълноценно*

15 март 2019

Кои са причините за безсънието и какви усложнения могат да настъпят, ако то не се лекува сподели проф. Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология и Медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Тоуда в предавнето "Духът на здравето" по bTV. 

Сънят заема от 1/4 до 1/3 от живота ни, а нарушенията на съня и бодърстването са много често срещани и засягат близо 30%-40% от населението. На 15 март тази година отбелязваме Световния ден на съня. Целта на този ден за информираност е да се покаже защо сънят е важен за нас, какви видове могат да бъдат нарушенията му и как можем да се справим с тях.

Вижте още от интервюто как сами да оценим качеството на съня си и как да спим пълноценно:

*Източник: Духът на здравето, bTV

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.