Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Вицепрезидентът на Световната федерация за болнични стерилизационни науки проф. Дуйгу Перчин посети Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

21 юни 2019

Визитата се осъществи по покана на д-р Антонина Корчева по време на практическо обучение по стерилизация - част от 7-мия национален семинар по нозокомиални инфекции

Проф. Перчин, вицепрезидент на Световната федерация за болнични стерилизационни науки (WFHSS) бе част от международен екип, който посети Централна стерилизация в Болница Токуда по време на практическо обучение от програмата на 7-мия национален семинар на Българската асоциация по превенция и контрол на нозокомиалните инфекции - БулНозо. Във визитата се включи и Вим Рендерс, почетен президент на WFHSS. Тe изказаха своето задоволство от организацията на стерилизационното звено, като дадоха висока оценка за работата, технологичната обезпеченост и професионализма на екипа.

Началникът на Отделението по Болнична хигиена и епидемиология, и Централна стерилизация в Болница Токуда д-р Антонина Корчева участва в националния семинар с три лекции и бе водещ на практическото обучение в Болница Токуда. По нейна покана международният екип, участвал на форума, разгледа секторите по стерилизация в операционните блокове на най-голямата частна болница.

Организацията на стеризлизационните процеси в Болница Токуда отговаря навсички европейски и световни стандарти. Прецизно организираните етапи в почистването на инструментите, медицинските изделия и оборудване в затворена система са част от задължителните условия, при които се осъществяват хирургични и интервенционални процедури в болницата. Осигуряването на максимална стерилност, която гарантира предотвратяване на болнични инфекции е част от критериите за качество и безопасност при обслужване на пациентите.

7-мият национален семинар БулНозо Академия се проведе в София на 20 и 21 юни, като включи две основни сесии - Превенция на нозокомиалните инфекции и Стерилизация. Обученията завършиха с практическия курс в Болница Токуда, който включи важни основни процеси в стерилизационната дейност – опаковане, зареждане на стерилизатори, приложение на индикатори за контрол, почистване на стерилизатори, организация на стерилните зони.

Началникът на Централна стерилизация и Болнична хигиена и епидемиология д-р Антонина Корчева е член на изпълнителния комитет на секция Дезинфекция и стерилизация към БулНозо.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".