Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Втори поред практически семинар по онкология се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

25 юни 2019

Форумът засегна мултидисциплинарните подходи в лечението на недребноклетъчен рак на белия дроб

Второ поредно обучително събитие, организирано от Отделенето по Медицинска онкология се състоя в Болница Токуда като предостави възможността на специалисти по онкология, лъчелечение, хирургия, образна диагностика и пулмология в страната, да осъвременят познанията си и да дискутират темата за най-ефективните терапии при недребноклетъчен карцином на белия дроб. Сред гостите на събитието бяха специалисти от Токуда и други лечебни заведения в страната. 

Мултидисциплинарен подход в лечението на един от най-разпространените видове рак бе фокусът на научно обсъждане, което включи гледните точки на различни специалисти. Съвместната терапия комбинира хирургия, лъче- и лекарствено лечение. 

Форумът откри д-р Сашка Рускова, зам.-изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, която изтъкна важността на събитието за болницата.

Д-р Желязко Арабаджиев, началник на отделението по Медицинска онкология бе модератор на събитието и откри лекционната програма с темата за мултидисциплинарните подходи при лечението на ранен, локално авансирал и метастазирал недребноклетъчен белодробен рак. 

Кога е възможно оперативното лечение и кога е задължително, представи доц. Цветан Минчев, началник на отделението по Гръдна хирургия в Болница Токуда. Той направи обзор на множество клинични случаи, малка част от огромния опит на неговия екип по отношение на хирургичните подходи при това заболяване.

Д-р Стоянка Георгиева от отделението по Лъчелечение и радиохирургия представи съвременните възможности за лъчетерапия и отличните резултати, които дават новите лъчеви модалности. В продължение на темата д-р Таня Златанова презентира новите стандарти за химио-лъчелечение при ранно открит недребноклетъчен белодробен карцином. Д-р Красимир Орешков представи съвременните химиотерапевтични програми и възможностите, които бъдещето се очаква да предложи като лечение на тези болни.

Срещата включи и няколко интерактивни практически сесии, представяне на стандартите на европейската асоциация по медицинска онкология и широки дискусии по темата.

Събитието е част от поредица обучителни форуми, инициирани от отделението по Медицинска онколгогия, посветени на специфични социалнозначими онкологични заболявания, най-новите терапевтични схеми и подходи за лечението им.

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".