Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Васил Трайков: "Кардиовертер-дефибрилаторите спасяват животи и трябва да бъдат реимбурсирани"*

26 юни 2019

Внезапната сърдечна смърт е отговорна за 20% от всички случаи на смърт, сподели д-р Васил Трайков, началник отделение по Инвазивна електрофизиология и кардиостимулация на болница Токуда и председател на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България, пред д-р Неделя Щонова.Тя обикновено настъпва при пациенти с подлежащо сърдечно заболяване, като исхемична болест на сърцето и кардиомиопатия, но може да се срещне и при здрави хора, допълни специалистът. При по-рисковата група пациенти, които вече са имали животозастрашаващо събитие, единственият начин за профилактика е имплантирането на кардиовертер-дефибрилатор. Медицинското устройство е безплатно за пациентите в цяла Европа и трябва да е така и у нас, подчерта д-р Трайков.

*Източник: Духът на здравето, bTV

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".