Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Васил Трайков: "Кардиовертер-дефибрилаторите спасяват животи и трябва да бъдат реимбурсирани"*

26 юни 2019

Внезапната сърдечна смърт е отговорна за 20% от всички случаи на смърт, сподели д-р Васил Трайков, началник отделение по Инвазивна електрофизиология и кардиостимулация на болница Токуда и председател на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България, пред д-р Неделя Щонова.Тя обикновено настъпва при пациенти с подлежащо сърдечно заболяване, като исхемична болест на сърцето и кардиомиопатия, но може да се срещне и при здрави хора, допълни специалистът. При по-рисковата група пациенти, които вече са имали животозастрашаващо събитие, единственият начин за профилактика е имплантирането на кардиовертер-дефибрилатор. Медицинското устройство е безплатно за пациентите в цяла Европа и трябва да е така и у нас, подчерта д-р Трайков.

*Източник: Духът на здравето, bTV

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.