Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Представители на Световната банка направиха работно посещение в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

23 юли 2019

Делегацията на Световната банка се срещна с представители на ръководството на групата Аджибадем Сити Клиник и на Токуда, като най-голямата болница в групата медицински заведения и важен проект в частното здравеопазване 

Изпълнителният директор на групата Аджибадем Сити Клиник г-н Хюсеин Гьоксел, д-р Венелина Милева, изп. директор на болница Токуда, г-н Билал Демирлер, прокурист, д-р Сашка Рускова, зам. изп. директор и д-р Калоян Давидов, мед. директор на най-голямата частна болница в страната посрещнаха делегация на Световната банка.

Финансовата организация бе представена от г-н Кун Давидсе, изпълнителен директор и член на борда на директорите на Световната Банка и старшия му съветник г-жа Ана Михайлова, заедно с г-н Томас Лубек, регионален мениджър за Централна и Южна Европа на Международна финансова корпорация (МФК) към Световната банка и г-н Владимир Михаловски, постоянен представител на МФК.

В рамките на срещата бяха обсъдени структурата на здравеопазването, предимства и недостатъци и необходимите реформи. Д-р Сашка Рускова изнесе презентация пред делегацията по темата за публично обсъжданите идеи за преструктуриране на сектора. По време на двучасовата визита гостите се разходиха и оцениха условията в Токуда и пожелаха да разберат как най-голямата група частни болници в страната се справя с предизивикателствата на здравеопазването, като проблемите с изтичането на медицинските кадри. Инвестиции в практическо и теоретическо обучение, повишаване на квалификацията и професионалното развитие на медицинския и административен персонал с цел създаване на устойчива и насърчаваща работна среда, технологично усъвършенстване и условия на световно ниво, е формулата зад успеха на Аджибадем Сити Клиник, споделиха домакините. 

През юни 2017 г. Международната финансова корпорация, част от структурата на Световната Банка, взе дялове в Аджибадем Сити Клиник. Инвестицията възлиза на 15 милиона евро и представлява 15% от акциите на групата. Това е единствената инвестиция на Световната банка в здравния сектор у нас и е знак за високата оценка и доверието към най-голямата група частни болници в България.

В рамките на посещението си в България, делегацията се срещна и с премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов, във връзка с откриването на друг инвестиционен проект на институцията у нас - център за споделени IT услуги на Световната Банка в София, който ще заработи в края на юли. Официалните лица от Банката имаха работни срещи и с представители на правителството и частния сектор.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".