Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Представители на Световната банка направиха работно посещение в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

23 юли 2019

Делегацията на Световната банка се срещна с представители на ръководството на групата Аджибадем Сити Клиник и на Токуда, като най-голямата болница в групата медицински заведения и важен проект в частното здравеопазване 

Изпълнителният директор на групата Аджибадем Сити Клиник г-н Хюсеин Гьоксел, д-р Венелина Милева, изп. директор на болница Токуда, г-н Билал Демирлер, прокурист, д-р Сашка Рускова, зам. изп. директор и д-р Калоян Давидов, мед. директор на най-голямата частна болница в страната посрещнаха делегация на Световната банка.

Финансовата организация бе представена от г-н Кун Давидсе, изпълнителен директор и член на борда на директорите на Световната Банка и старшия му съветник г-жа Ана Михайлова, заедно с г-н Томас Лубек, регионален мениджър за Централна и Южна Европа на Международна финансова корпорация (МФК) към Световната банка и г-н Владимир Михаловски, постоянен представител на МФК.

В рамките на срещата бяха обсъдени структурата на здравеопазването, предимства и недостатъци и необходимите реформи. Д-р Сашка Рускова изнесе презентация пред делегацията по темата за публично обсъжданите идеи за преструктуриране на сектора. По време на двучасовата визита гостите се разходиха и оцениха условията в Токуда и пожелаха да разберат как най-голямата група частни болници в страната се справя с предизивикателствата на здравеопазването, като проблемите с изтичането на медицинските кадри. Инвестиции в практическо и теоретическо обучение, повишаване на квалификацията и професионалното развитие на медицинския и административен персонал с цел създаване на устойчива и насърчаваща работна среда, технологично усъвършенстване и условия на световно ниво, е формулата зад успеха на Аджибадем Сити Клиник, споделиха домакините. 

През юни 2017 г. Международната финансова корпорация, част от структурата на Световната Банка, взе дялове в Аджибадем Сити Клиник. Инвестицията възлиза на 15 милиона евро и представлява 15% от акциите на групата. Това е единствената инвестиция на Световната банка в здравния сектор у нас и е знак за високата оценка и доверието към най-голямата група частни болници в България.

В рамките на посещението си в България, делегацията се срещна и с премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов, във връзка с откриването на друг инвестиционен проект на институцията у нас - център за споделени IT услуги на Световната Банка в София, който ще заработи в края на юли. Официалните лица от Банката имаха работни срещи и с представители на правителството и частния сектор.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.