Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Нова инициатива: Клиниката по Неврология започва обучение на пациенти с увреждания на гръбначния стълб

29 юли 2019

Новата инициатива на екипа на Клиниката по Неврология на Болница Токуда цели да обучи пациентите с дегенеративни гръбначни заболявания как да продължат лечението си и да живеят без болка, след изписване

Първата лекция от поредицата се състоя на 10 юни и беше посветена на живот с дискогенни промени в гръбначния стълб.  Кинезитерапевтът Денислав Спасов, който е с 19-годишен опит в работата с пациенти с подобни заболявания, запозна пациентите със съвети как да променят начина си на живот така, че да се чувстват по-добре и да живеят без болка. Лекцията включи съвети за това как пациентите да извършват ежедневни дейности - от това как да носят багаж и как да завързват обувките си, до упражнения за подсилване на мускулатурата за намаляване на дегенерацията на състоянието и какви кинезитерапевтични терапии могат да го облекчат. По време на лекцията пациентите имаха възможност да зададат своите въпроси и да получат професионална консултация.

“Идеята на тези лекции е да има пряк контакт между лекар, кинезитерапевт и пациент, за да могат пациентите да бъдат информирани как да справят със своето заболяване след изписване”, споделят проф. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по неврология и д-р Анелия Симеонова. “Планираме обученията за болни от дегенеративни гръбначни заболявания и близките им да се случват на всеки две седмици. Докато пациентите са при нас, ние се грижим добре за тях и те се чувстват добре, но когато ги изпишем и се върнат след няколко седмици седмици, често ситуацията не е такава. Голяма част от тях не знаят как да продължат лечението си, след напускане на болницата и с колегите ни искаме да им помогнем в това”, допълват проф. Стайков и д-р Симеонова.

Лекционните курсове се провеждат в Клиниката по неврология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда два пъти месечно в сряда от 11:30 часа.  

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".