Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Отделението по Неонатология пожела на добър път на Йоан след три месеца интензивни грижи

02 август 2019

Той тежи вече 2100 г., след като се роди в 26-та гестационна седмица с тегло 950 г.

Екипът на отделението по Неонатология изпрати малкия Йоан за първи път у дома след 3-месечни непрестанни грижи в интензивния сектор за недоносени бебета. Той се роди през месец май в 26-та гестационна седмица с тегло 950 г. с очакваните характерни проблеми на недоносеността. В семейството на неонатолозите Йоан прекара три месеца, през които премина необходимото комплексно интензивно лечение и консултации със специалисти. Благодарение на отборния позитивен дух и огромния опит на екипа, той бе изписан без съществени проблеми на щастливите си родители. Почти целият персонал на отделението се събра да го изпрати тържествено и да му пожелае щастливо детство, много игри и да расте с усмивка.
Специалистите ще продължат да следят и подпомагат неговото развитие и през следващата една година, включително чрез съвети и обучения за родителите.

   

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.