Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Маргарита Къчева получи най-високото отличие на Европейския борд по дерматовенерология

06 август 2019

Д-р Маргарита Къчева от Клиниката по дерматология успешно премина изпита на Европейския борд по дерматовенерология (EBDV) и получи престижна диплома за отлични знания, клинични умения и постижения в дерматологията и венерологията

Сложният двудневен изпит се проведе на 2-3 август във Франкфурт от Европейския борд по дерматология и венерология, към Европейския съвет на медицинските специалисти и обхвана всички дялове на дерматологията и венерологията. 

EBDV оценява знанията и клиничните умения, необходими за предоставянето на висок стандарт на дермато-венерологична помощ, както в болници, така и в независими клинични практики и поради своята сложност се полага от изключително амбицирани специалисти. Целта на този изпит е да се постигне висок стандарт на медицинските грижи във всички европейски страни.

С успешното преминаване на EBDV, д-р Къчева получава титлата Fellow of European board of dermatology and venereology (FEBDV).

“Д-р Къчева е с отлично отношение и грижа към пациентите, млад професионалист със солидна научно-практическа подготовка по дерматология. Тя е амбициозна, отговорна и позитивна. Честито отличие и пожелания за още високи успехи от целия екип!”, сподели доц. д-р Здравка Демерджиева, началник на Клиниката по дерматология и венерология.

Изпитът EBDVD се провежда от 2007 г. насам и на него се явяват кандидати от цяла Европа и света. 

Престижната квалификация е най-високото отличие, което Европейския борд по дерматовенерология присъжда.


 

Д-р Маргарита Къчева завършва медицина с отличие през 2014 година в Медицински Университет София. От 2015 г. е специализант в Клиника по Кожни и Венерически заболявания при Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница София. През 2017 година е зачислена като докторант към Медицински Университет София за придобиване на научна степен „Доктор по медицина“. През 2018 година провежда специализация по Дерматохистопатология в Университетска Болница Цюрих, Швейцария. Д-р Къчева се е усъвършенствала на международни обучения и практически семинари в страната и чужбина. През 2016 година участва в Академия по лазерни технологии: опериране и приложения на CO2 laser, Pulsed-dye laser, Nd:YAG laser, e-two sublime and sublative radiofrequency в Марбея, Испания. През 2017 година е стипендиант на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV), Женева, Швейцария. Юни 2018г. провежда обучение по дерматохистопатология в Университетска Болница Гент, Белгия. Декември 2018г. провежда обучение по сексуално трансмисивни болести в Университетска Болница Амстердам, Холандия. Професионалните интереси на д-р Къчева са в областта на педиатричната дерматология, дерматохирургия и дерматохистопатология. За повишаване на медицинската си квалификация в тези области ежегоднo посещава международни конгреси и курсове. Член е на Българското Дерматологично Дружество и Европейската Академия по Дерматология и Венерология. Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.