Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Маргарита Къчева получи най-високото отличие на Европейския борд по дерматовенерология

06 август 2019

Д-р Маргарита Къчева от Клиниката по дерматология успешно премина изпита на Европейския борд по дерматовенерология (EBDV) и получи престижна диплома за отлични знания, клинични умения и постижения в дерматологията и венерологията

Сложният двудневен изпит се проведе на 2-3 август във Франкфурт от Европейския борд по дерматология и венерология, към Европейския съвет на медицинските специалисти и обхвана всички дялове на дерматологията и венерологията. 

EBDV оценява знанията и клиничните умения, необходими за предоставянето на висок стандарт на дермато-венерологична помощ, както в болници, така и в независими клинични практики и поради своята сложност се полага от изключително амбицирани специалисти. Целта на този изпит е да се постигне висок стандарт на медицинските грижи във всички европейски страни.

С успешното преминаване на EBDV, д-р Къчева получава титлата Fellow of European board of dermatology and venereology (FEBDV).

“Д-р Къчева е с отлично отношение и грижа към пациентите, млад професионалист със солидна научно-практическа подготовка по дерматология. Тя е амбициозна, отговорна и позитивна. Честито отличие и пожелания за още високи успехи от целия екип!”, сподели доц. д-р Здравка Демерджиева, началник на Клиниката по дерматология и венерология.

Изпитът EBDVD се провежда от 2007 г. насам и на него се явяват кандидати от цяла Европа и света. 

Престижната квалификация е най-високото отличие, което Европейския борд по дерматовенерология присъжда.


 

Д-р Маргарита Къчева завършва медицина с отличие през 2014 година в Медицински Университет София. От 2015 г. е специализант в Клиника по Кожни и Венерически заболявания при Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница София. През 2017 година е зачислена като докторант към Медицински Университет София за придобиване на научна степен „Доктор по медицина“. През 2018 година провежда специализация по Дерматохистопатология в Университетска Болница Цюрих, Швейцария. Д-р Къчева се е усъвършенствала на международни обучения и практически семинари в страната и чужбина. През 2016 година участва в Академия по лазерни технологии: опериране и приложения на CO2 laser, Pulsed-dye laser, Nd:YAG laser, e-two sublime and sublative radiofrequency в Марбея, Испания. През 2017 година е стипендиант на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV), Женева, Швейцария. Юни 2018г. провежда обучение по дерматохистопатология в Университетска Болница Гент, Белгия. Декември 2018г. провежда обучение по сексуално трансмисивни болести в Университетска Болница Амстердам, Холандия. Професионалните интереси на д-р Къчева са в областта на педиатричната дерматология, дерматохирургия и дерматохистопатология. За повишаване на медицинската си квалификация в тези области ежегоднo посещава международни конгреси и курсове. Член е на Българското Дерматологично Дружество и Европейската Академия по Дерматология и Венерология. Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".