Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екипът на Клиниката по Кардиология представи сложни случаи на водещият курс по интервенционална сърдечно-съдова медицина за целия свят EuroPCR

22 август 2019

За поредна година екипът на д-р Валери Гелев беше поканен от организаторите и се включи активно в мероприятието, на което топ кардиолозите от цял свят обменят знания, умения и опит

EuroPCR е официалната годишна среща на Европейската асоциация на перкутанните сърдечно-съдови интервенции (EAPCI) и водещият курс по интервенционална сърдечно-съдова медицина за целия свят. 

През 2019 г. EuroPCR отбеляза своята 30-годишнина и събра в Париж 11 206 активни и над 4 700 онлайн участници. Високото научно значение на конгреса недвусмислено беше затвърдено и тази година с представяне на дългоочакваните резултати от големи клинични проучвания, които градят основите на медицината базирана с доказателства, към която се стремим и променят статуквото в интервенционалната кардиология в световен мащаб. 

И тази година екипът на д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология, беше поканен от организаторите и се включи активно в мероприятието. Д-р Гелев участва като панелист в сесии за периферна и коронарна реваскуларизация, както и с презентация в сферата си на интерес – интервенционално лечение с ротаблация при хронични тотални оклузии. Д-р Желева представи резултатите от регистъра на клиниката със стволови дилатации, а д-р Чилингиров и д-р Ненов - случаи на пълно перкутанно лечение при пациенти с комплексна коронарна анатомия, прилагайки актуалните тенденции при лечението. 

 Създаден през 1989 г. от професор Жан Марко под името „Комплексна коронарна ангиопластика и нови техники в интервенционалната кардиология“ до 1996г. EuroPCR се провежда в Тулуза, Франция. Той е плод на неговото убеждение, че подобрената грижа за пациентите се състои в ефективното споделяне на знания, умения и опит между специалистите. През следващите години броят на участниците постоянно нараства, а от 1997г. Париж става новият дом на събитието и става известно като Парижки курс по реваскуларизация (чието съкращение води до "PCR"). Скоро след това се сливат с другия голям конгрес, базиран в Ротердам – EuroCVS и е преименуван на EuroPCR. Така той става официалния курс на EAPCI. Както от самото начало, програмата продължава да включва всички новости в областта, представени от водещите световни специалисти. 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".