Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Всяка сряда безплатни прегледи за пациенти с недребноклетъчен рак на белия дроб

02 септември 2019

Нов лечебен метод за провеждане на комбинирана лъче-, химио- и имунотерапия при пациенти с неоперабилен недребноклетъчен карцином на белия дроб (стадии III A, III Б) се прилага в отделенията по Лъчетерапия и радиохирургия и Медицинска онкология

Новият лечебен подход представлява приложение на едновременно лъче- и химиотерапия и последваща имунотерапия и е според най-новите стандарти на Американското дружество по клинична онкология (ASCO). 

Отделението по Лъчетерапия и радиохирургия прилага този метод, при който се докладват най-добри резултати в общата преживяемост и свободна от заболеваемост преживяемост и стартира кампания с безплатни прегледи за пациенти с неоперабилен недребноклетъчен карцином на белия дроб. 

Прегледите се извършват всяка сряда в часовете между 10 и 12 часа в отделението по Лъчетерапия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Пациентите могат да запазят своя час на тел. *5544 и 02/ 403 4000, като уточнят, че се записват за безплатен преглед неоперабилен рак на белия дроб при д-р Стоянка Георгиева, лъчетерапевт.

“Ракът на белия дроб засяга над 1,8 млн. души в световен мащаб. Данните сочат, че от всички онкологични заболявания ракът на белия дроб е най-често срещаната причина за смърт при мъжете и втората при жените, след рака на гърдата. У нас карциномът на белия дроб е най-честото злокачествено заболяване при мъжете и петото по честота при жените. Всяка година ракът на бял дроб отнема живота на 270 хил. души само в Европа. С това лечение се надяваме да облекчим достъпа на болни до специалист и да съкратим времето до начало на лечението”, споделя д-р Георгиева.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".