Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Световен ден на сърцето 2019 | Нека всички дадем своето обещание за здраво сърце

26 септември 2019

Екипите на Клиниките по Кардиология и Кардиохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда призовават всички да се отнасяме с внимание и грижа към сърцето си в името на неговото здраве!

Всяка година 17.9 млн. души умират от сърдечносъдови заболявания, сред които исхемична болест на сърцето, миокарден ифаркт, мозъчен инсулт и др. По данни на Министерството на здравеопазването, в България на всеки трима души – двама умират от сърдечносъдови заболявания.

Сред рисковите фактори има такива, които не зависят от нас – като наследственост и напредване на възрастта, но с други можем да се борим и да контролираме – като тютюнопушене, висок холестерол в кръвта, високо кръвно налягане, липса на физическа активност, затлъстяване, диабет, стрес и др.

Всеки удар на сърцето е важен.

Затова искаме на Деня на сърцето – 29 септември, всеки от нас да даде своето обещание за здраво сърце:

  • Обещание към нашите семейства: сами да готвим храната си и да се храним по-здравословно, да спортуваме повече и да не пушим цигари
  • Обещание към децата си: да ги възпитаме в поактивен начин на живот и без тютюнев дим 
  • Обещание като лекари и медицински специалисти – да помогнем на пациентите си да не пушат, да понижат нивата на холестерол и да образоваме хората за рисковите фактори за сърдечносъдови заболявания

 Изтеглете листовка със съвети за по-здравословен за сърцето начин на живот от тук>

 

 

КЛИНИКИ ПО КАРДИОЛОГИЯ И КАРДИОХИРУРГИЯ: В ритъма на твоето сърце
НАЙ-АВАНГАРДНИТЕ МЕТОДИ, АПАРАТУРА И ТОП СПЕЦИАЛИСТИ НА СВЕТОВНО НИВО

Клиниките по Кардиология и по Кардиохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда са сред най-добрите в страната и работят 24 часа в денонощието, 365 дни в годината.


КЛИНИКА ПО КАРДИОЛОГИЯ:
Екипиът от водещи експерти в областта на конвенционалната и инвазивна кардиология, и електрофизиологията
разполага с високотехнологична апаратура и успешно извършва планови и спешни интервенции при всички видове
сърдечносъдови заболявания. В клиниката се извършват всички диагностични, инвазивни и терапевтични процедури
за навременно диагностициране и съвременно лечение на сърдечносъдовите заболявания, сред които Остър коронарен синдром, Артериална хипертония, Резистентна хипертония, Хронични и тотални оклузии, Стенози и запушвания на каротидни артерии, Ритъмно-проводни нарушения, Остра и хронична сърдечна недостатъчност и др.


КЛИНИКА ПО КАРДИОХИРУРГИЯ:
Единствената кардиохирургия в България с много голям обем на дейността, разположена в многопрофилна болница,
което дава възможност за комплексно лечение на пациента в тясна колаборация с други високоспециализирани структури. Клиниката има четири сектора - диагностичен, операционен блок, интензивно лечение и стационар.
Водещите хирурзи извършват широк спектър от сърдечна хирургия, сред които минимално инвазивни сърдечни операции, видеоасистирана клапна пластика, аортокоронарен байпас, клапно протезиране, клапно съхраняващи операции, обемредуциращи операции на лява камера, спешни операции и др.

За записване на час: 02/403 4000
Спешна помощ: 02/403 4150
Контактен център: 02/ 403 4000; *5544

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СЪРЦЕТО е ежегодна инициатива на Световната сърдечна федерация с цел повишаване на информираността относно сърдечносъдовите заболявания, мерки и действия за ограничаване на рисковите фактори за сърдечносъдови заболявания, като тютюнопушене, липса на физически упражнения и нездравословна диета.

 Изтеглете листовка със съвети за по-здравословен за сърцето начин на живот от тук>

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.