Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи за акне в Клиниката по Дерматология и венерология на Болница Токуда

04 октомври 2019

Клиниката по Дерматология и венерология се включва за поредна година в инициативата „Заедно сме в борбата срещу акнето“. Лекарите от Клиниката ще извършват безплатни прегледи на пациенти с акне на 14 и 15 октомври от 12 до 13 часа след предварително записване на тел. 02/403 4933 и 02/403 4000.

Кампанията е с национален обхват и се организира ежегодно от BioDerma. Основната ѝ цел е да информира пациентите с този проблем и обществото за възможностите за лечение на това заболяване, в основата на които са редовните посещения при дерматолог. Основни послания на кампанията са превенцията, ранното лечение, нуждата да се търси помощ от специалист-дерматолог и че това е лечимо заболяване.

Акнето е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване. Последните научни факти разкриват ключовата роля на диссебореята (качествена промяна в състава на себума) и все по-честа поява на възрастово акне (при мъже и жени над 25-годишна възраст). 

Сред най-често допусканите грешки на пациентите е очакването, че акнето ще премине самò. Препоръката е да се избягва самолечението и стискането на пъпките, третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които изсушават кожата и променят нейното pH. Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни хлътнали белези и пигментни петна по кожата.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".