Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи за акне в Клиниката по Дерматология и венерология на Болница Токуда

04 октомври 2019

Клиниката по Дерматология и венерология се включва за поредна година в инициативата „Заедно сме в борбата срещу акнето“. Лекарите от Клиниката ще извършват безплатни прегледи на пациенти с акне на 14 и 15 октомври от 12 до 13 часа след предварително записване на тел. 02/403 4933 и 02/403 4000.

Кампанията е с национален обхват и се организира ежегодно от BioDerma. Основната ѝ цел е да информира пациентите с този проблем и обществото за възможностите за лечение на това заболяване, в основата на които са редовните посещения при дерматолог. Основни послания на кампанията са превенцията, ранното лечение, нуждата да се търси помощ от специалист-дерматолог и че това е лечимо заболяване.

Акнето е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване. Последните научни факти разкриват ключовата роля на диссебореята (качествена промяна в състава на себума) и все по-честа поява на възрастово акне (при мъже и жени над 25-годишна възраст). 

Сред най-често допусканите грешки на пациентите е очакването, че акнето ще премине самò. Препоръката е да се избягва самолечението и стискането на пъпките, третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които изсушават кожата и променят нейното pH. Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни хлътнали белези и пигментни петна по кожата.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.