Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Доц. д-р Васил Яблански: "От съвременните изкуствени стави очакваме преживяемост над 30 години"

12 октомври 2019

Смяната на става вече е рутинна операция у нас, сподели доц. Васил Яблански, началник на Клиниката по ортопедия и травматология на болница Токуда в предаването "Най-добрите лекари".

Ако преди 25 години се смяташе, че 10 години преживяемост на една изкуствена става е отличен резултат, днес очакваме изкуствените стави от ново поколение да преживеят над 30 години, отбеляза специалистът.

За да не се стига до подмяна на изкуствена става, което е по-сложна процедура, трябва да се вземат предвид индивидуалните особености на пациента (възраст, структура, физическа активност) и да се избере най-подходящия имплант.

Технологиите в ортопедията се развиват изключително бързо и трябва да полагаме големи усилия да сме в крак с новостите и да ги въвеждаме в България, подчерта доц. Яблански и допълни, че съвременната медицина изисква да се гледа строго индивидуално към всеки пациент. 

Запишете своя час за безплатен преглед за дегенеративни заболявания на долен крайник - коксартроза (тазобедрена става), гонартроза (на колянната става), деформации на ходилото (халукс валгус, т.нар. "кокалче") на тел. *5544 и 02/ 403 4000, както и на Информация в болница Токуда.

Чуйте цялото интервю тук:

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".