Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Доц. д-р Васил Яблански: "От съвременните изкуствени стави очакваме преживяемост над 30 години"

12 октомври 2019

Смяната на става вече е рутинна операция у нас, сподели доц. Васил Яблански, началник на Клиниката по ортопедия и травматология на болница Токуда в предаването "Най-добрите лекари".

Ако преди 25 години се смяташе, че 10 години преживяемост на една изкуствена става е отличен резултат, днес очакваме изкуствените стави от ново поколение да преживеят над 30 години, отбеляза специалистът.

За да не се стига до подмяна на изкуствена става, което е по-сложна процедура, трябва да се вземат предвид индивидуалните особености на пациента (възраст, структура, физическа активност) и да се избере най-подходящия имплант.

Технологиите в ортопедията се развиват изключително бързо и трябва да полагаме големи усилия да сме в крак с новостите и да ги въвеждаме в България, подчерта доц. Яблански и допълни, че съвременната медицина изисква да се гледа строго индивидуално към всеки пациент. 

Запишете своя час за безплатен преглед за дегенеративни заболявания на долен крайник - коксартроза (тазобедрена става), гонартроза (на колянната става), деформации на ходилото (халукс валгус, т.нар. "кокалче") на тел. *5544 и 02/ 403 4000, както и на Информация в болница Токуда.

Чуйте цялото интервю тук:

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.