Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Проф. Николай Младенов, началник на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение, бе отличен от БЛС за “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“

18 октомври 2019

Проф. Младенов получи престижното признание на медицинската гилдия на 17 октомври, в навечерието на Деня на българския лекар

“Самото присъствие тук ме кара да се чувствам, като на първата си анестезия - малко притеснен, малко скован, но се радвам на това, което ми се случва, това, което получавам днес”, сподели проф. Младенов. 

“Преди 3 години, разочарован, бях решил да напусна България и получих три покани за асоцииран професор в Германия. Тогава с мен се свърза ръководството на болница Токуда и ми предложи да поема управлението на Клиниката по Анестезиология и инвазивно лечение. Днес мога да кажа, че аз съм щастлив човек - имам прекрасно семейство, прекрасни колеги и ръководство, с което мога да се разбирам и да говоря открито.”, каза още лауреатът на наградата за цялостен принос в развитието на анестезиологията и инвазивното лечение за 2019 г. и допълни - “Имам 30-годишен стаж, над 120 хил. пациенти. Тази награда не е лична, тя е за цялата Болница Токуда, защото нямаше да съм тук без колегите си”.

“Ще ми се днес родителите и сестричката ми да можеха да са с мен, да споделят емоцията ми, да видят признанието. Искам от тук на земята да им благодаря за всичко, което са направили за мен.”, сподели емоционално проф. Младенов.    

На церемонията „Лекар на годината 2019 г.“  бяха присъдени отличия в пет категории – за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност, принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники, награда за млади медицински надежди на България под мотото „Ти си нашето бъдеще", принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация и Лекар на годината 2019. В Лекарския съюз са получени десетки номинации от цялата страна за споменатите категории. 

Сред официалните гости на церемонията „Лекар на годината 2019 г.“ бяха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и заместника му Жени Начева, която е и председател на Надзорния съвет на НЗОК, д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване в НС, доц. Диана Ковачева, омбудсман на Р България, както и представители на академичната общност,  уважавани учени, професори и доценти, стоматолози, фармацевти, сдруженията на частните, общински областни и университетски болници, пациентски организации, БЧК, както и още много партньори и на лекарския съюз.


Проф. Николай Младенов е роден в гр. София през 1962 г. Завършил е висше медицинско образование през 1989 г. в МУ-София. След завършването си работи последователно като лекар ординатор в полкови медицински пункт в Самоков, след което е назначен за клиничен ординатор към Катедра по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение във ВМА - София. Придобива специалност по Анестезиология и реаниматология през 1993 г. След конкурс е избран за асистент към същата катедра като последователно е повишаван в длъжност младши, старши и главен асистент. След успешна защита на дисертационен труд на тема: "Перфузионно-пермеабилитетни нарушения на гастроинтестиналния тракт при изолирана абдоминална травма, оценка и корекция с цел превенция на многоорганна недостатъчност", през 2005 г. е избран за Доцент в катедрата, в която работи.

През 2012 г. защитава докторска дисертация на тема: "Архитектурен модел на предболнична и болнична травматична помощ при взривни наранявания от терористичен характер сред мирното население". Има магистърска степен по "Здравен мениджмънт" от ИСУЛ, 2005 г. и втора магистърска степен "Икономика на отбраната и сигурността" от УНСС, 2006 г. и степен на квалификация на ръководни длъжности в системата на националната сигурност и отбрана от Военна академия, София.

През 2016 г. е назначен за началник на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

За доказани професионални лекарски качества е награждаван от Министерство на отбраната и Български лекарски съюз за проявен професионализъм по време на атентата в Сарафово.

Проф. Младенов е член на научното дружество по Анестезиология, на Европейското научно дружество по Анестезиология, републикански консултант по Анестезиология и реанимация, Национален консултант по Палиативна медицина. Зам. редактор е на списание "Спешна медицина".

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.