Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Сестри и лекари от Клиниката по Хематология се включиха активно в Националния конгрес и Балканския хематологичен ден

24 октомври 2019

7 лекари и 4 медицински сестри от Клиниката по Хематология на Болница Токуда се включиха в XII Национален конгрес по хематология и XI Балкански хематологичен ден, съвместно с Европейската хематологична асоциация (ЕХА)

Активно участие в конгреса, който се проведе от 10 до 13 октомври в Правец, с презентации на Сесията на медицинските специалисти по здравни грижи взеха две сестри от клиниката.

М.с. Диана Кръстева представи доклад на тема: "Компетенции и поведение на медицинските сестри при работа с порт катетър при пациенти на химиотерапия". Презентацията, за изготвянето на която съдействаха м.с. Весела Ковачева и д-р Добромир Василев, бе високо оценена и беше предложена от модераторите за научна публикация.

Ст.м.с. Ива Миланова представи доклад на тема “Качество на живот и социално - медицински проблеми при пациенти с малигнени хематологични заболявания - проучвания и анкети", изготвен в съавторство с м.с. Силве Трохлева.

Лекарският екип взе участие с представянето на постер на тема "Рядък случай на интраваскуларен дифузен В-едроклетъчен лимфом с екстранодално ангажиране на бъбреци, надбъбречни жлези и главен мозък" - автори д-р Исмаил Амин, началник на Клиниката по Хематология, д-р Дeница Георгиева, специализант по Хематология и д-р Добромир Райков, специализант от клиниката по Гастроентерология.

Екипът на Клиниката по Хематология редовно се включва активно в професионални форуми за споделяне на опит и повишаване на квалификацията.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.