Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Медицински сестри за поредна година представиха доклади на националната конференция по съдова хирургия

31 октомври 2019

За 8-ми пореден път екипът на ст.м.с. Ваня Златкова се включи в паралелната научна сесия в рамките на 23-тата Национална конференция на дружеството по съдова хирургия (БНДСЕХА) с международно участие. 

Медицинските сестри от Клиниката по съдова хирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се представиха на форума с 2 презентации.

М.с. Десислава Захариева, под ръководството на д-р Николай Вълчев, лекар в Съдова хирургия, разработи и презентира доклад на тема “Венозна недостатъчност. Методи на лечение.” Представената консервативна терапия, както и всички оперативни методи, се прилагат успешно в Клиниката по съдова хирургия на Болница Токуда.

За първи път тази година взех участие в конгреса по съдова хирургия. За мен беше вълнуващо и много интересно. Участието в тази конференция ми даде възможност да споделя нашия опит в грижите за пациенти със съдови заболявания. По време на сестринската сесия на БНДСЕХА се запознах с колеги от цялата страна, които представиха теми и казуси от тяхната работа. Този обмен на информация ни помага за следване на най-добрите сестрински практики в грижата за нашите пациенти”, отбеляза м.с. Десислава Захариева.

М.с. Емилиана Емилова представи презентацията на м.с. Младенка Младенова, лауреат на награда на БАПЗГ в категория “Професионалист по здравни грижи - Медицинска сестра” по темата за успешна комуникация между медицинската сестра и съдовия пациент. Фокусът на доклада беше насочен към конкретни правила и практики за ползовотворна комуникация с пациенти и поведение на медицинския специалист в конфликтни ситуации. “Очарована съм от начина по който ме прие аудиторията и с лекота представих съвместната ни работата с колегите от Клиниката”, сподели м.с Емилиана Емилова, която се дипломира в навечерието на конференцията. Тя допълни - “Останах с отлични впечатления от събитието и отново бих взела участие. Поздравявам организаторите за добре свършената работа от началото до края. Благодарности на всички положили усилия за хубавото и ползотворно мероприятие”.

Сестрите от Клиниката всяка година участват в паралелната сесия на конференцията по съдова хирургия и докладите им традиционно са посрещани с висок интерес от колегите.”, коментира ст. м. с.  Ваня Златкова.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.