Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Проф. Галина Кирова е най-вдъхновяващият специалист по Образна диагностика

05 ноември 2019

Проф. Галина Кирова е най-вдъхновяващият специалист по Образна диагностика

Красивото лице на българската радиология - проф. Галина Кирова, ръководител на Клиниката по Образна диагностика на Болница Токуда събра най-силна подкрепа в кампанията на CredoWeb Лекарят, който ме вдъхновява

Близо 300 лекари, сестри, фармацевти, здравни експерти и други медицински специалисти гласуваха в Месеца на Образната диагностика от кампанията Лекарят, който ме вдъхновява. Вотът се проведе онлайн в платформата CredoWeb и в него бяха номинирани 16 достойни специалисти, предложени от техни колеги и лечебни заведения от цялата страна.

Целта на кампанията е да даде шанс на лекарското съсловие да излъчи знакови професионалисти в различните специалности, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват. Месецът на Образната диагностика продължи от 18 септември до 31 октомври 2019 г. В него право да номинират и гласуват имаха всички, работещи в здравната система специалисти и експерти.

Оспорваната битка спечели началникът на Клиниката по Образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - проф. Галина Кирова.

Тя беше номинирана от екипа на лечебното заведение като лекар, който вдъхновява и едновременно предизвиква уважение, доверие и авторитет сред пациентите и колегите си. Специалист и колега, който винаги е готов да споделя и предава своите знания, да създава общности, които работят за развитието на Образната диагностика в България, да посочва проблемите и да предлага решения за тях.

Нейната номинация бе подкрепена от колегата ѝ проф. Боян Балев с думите: „Тази кампания нямаше да е пълноценна без проф. Кирова, тъй като всички специалисти по Образна диагностика в България ценят високо и търсят нейното професионално мнение“.

Освен признанието на колегите проф. Кирова получава специалната значка на CredoWeb - ЛЕКАР, КОЙТО ВДЪХНОВЯВА. За нея ще бъде заснет и филм, представящ многобройните й професионални постижения.
На втора позиция вотът на колегите постави д-р Любомир Трифонов от Стара Загора


Проф. Кирова владее всички конвенционални и специализирани методики в областта на образната диагностика. В последните години клиничният ѝ и научен интерес е ориентиран и към образната диагностика на сърцето и съдовете. Автор е на повече от 150 публикации в национални и международни списания. Организатор и лектор на редица национални и международни форуми в областта си. Вицепрезидент е на Българска Асоциация по Радиология, заместник главен редактор на научното списание “Рентгенология и Радиология”, член е на редакционния съвет на списание “Ревматология” и списание “Онкологус”. Основател и председател на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология за мандат 2010-2014 г. и член на борда на Европейското дружество по кардиорентгенология.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".