Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Oтбелязваме Световния ден за борба с диабета - 14 ноември

14 ноември 2019

Екипът на Отделението Ендокринология отбелязва Световния ден за борба с диабета - 14 ноември с безплатни прегледи за хора с диабет

Безвъзмездните консултации се проведжат в рамките на три дни 13, 14 и 15.11.2019 г. Запишете своя час за преглед на Информация в Болница Токуда или на тел. 02/403 4917 и 02/403 4000

До петък включително, всички пациенти и посетители в Болница Токуда могат да измерят кръвната си захар и да получат консултация и оценка на своите рисковите фактори за развитие на диабет тип 2. Заповявайте при нашите специалисти на обозначения щанд в централното фоайе на болницата.

Всеки 10-ти в България има захарен диабет. Това хронично метаболитно заболяване се характеризира с повишена кръвна захар, в резултат на нарушения в инсулиновата секреция, в инсулиновото действие или в двете заедно. При неправилно лечение диабетът може да доведе до сериозни усложнения на сърдечносъдовата и нервната система, бъбреците и други органи. Това състояние изисква системен контрол на кръвната захар, телесното тегло, кръвното налягане, както и на показателите на мастната обмяна.

Сред рисковите фактори и симптоми, които налагат изследване са наднорменото тегло (Индекс на телесна маса над 25), наличие на първостепенни родственици с диабет, майка, родила дете с тегло над 4 кг, еднократно установена висока кръвна захар по повод други заболявания или бременност, сърдечносъдови заболявания или нарушения в мастната обмяна (холестерол, 3-глицериди и др.), синдром на поликистозните яйчници, доказани други ендокринни заболявания.

 

 

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.