Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Доц. Здравка Демерджиева получи престижно признание за лекцията си пред Европейската Офталмологична общност

29 ноември 2019

Конгресът по офталмология на Европейската общност се проведе на 18 и 19 ноември и събра във Валенсия водещи офталмолози, хирурзи, дерматолози и други специалисти от различни медицински дисциплини от Европа и САЩ

На научната среща доц. д-р Здравка Демерджиева, началник на Клиниката по Дерматология и венерология на Болница Токуда, изнесе лекция на тема “Офтамологични промени при пациенти с псориазис”. За “феноменалната си и достойна презентация” доц. Демерджиева получи награда от Европейското дружество по офталмология.

Конгресът по офталмология на Европейската общност се провежда веднъж годишно и тази година се съсредоточи върху най-новите и обещаващи методи за лечение на офталмологични заболявания, глаукома, диагностика и напредък в лечението на очите.

Научното събитие ежегодно събира топ лекари и изследователи по офталмология и други специалности, укрепвайки мултидисциплинарните и международни връзки между специалисти от цяла Европа и САЩ.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".