Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Валери Гелев: Всички трябва да сме по-предпазливи в екстремните метеорологични условия*

09 юли 2019

Пациентите със сърдечна недостатъчност трябва да имат нисък праг за търсене на лекарска помощ, сподели д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в сутрешия блок на ТВ Канал 3. Дори да нямаме диагностицирано заболяване, ако се появи симптоматика, като болки и стягане в гърдите, които продължават по-дълго време и които се повлияват от натоварване, трябва да се консултираме със специалист, за да се предпазим от нежелани инциденти, предупреди д-р Гелев. Как да реагираме, ако на някой му прилошее в горещините, защо да не се самолекуваме и какви мерки да вземем, за да намалим стреса за организма в жегите, вижте в репортажа:

 

* Източник: Всяка сутрин, Канал 3

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.