Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Валери Гелев: Какви мерки да вземем при инфаркт*

17 юли 2019

Сърдечният инфаркт представлява остър коронарен синдром, който възниква внезапно вследствие на прекъсване на кръвоток през артериите, кръвоснабдяващи сърдечния мускул. Това е процес, който се развива в рамките на няколко часа. Има своето начало, което обикновено е свързано със запушване на кръвоносен съд. Причината почти винаги е остра тромбоза на съда.

Рискови фактори, симптоми и поведение при инфаркт. Какво да правим? Има ли такова понятие като летен инфаркт и как жегите изтощават сърцето ни? Кои са двата основни начина за възстановяване на кръвотока в запушените артерии? Какво е поведението при остър инфаркт?

Гост на д-р Неделя Щонова е д-р Валери Гелев, председател на Дружеството по интервенционална кардиология.

* Източник: bTV, Духът на здравето

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.