Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Тематичен курс „Компютърна томография“ ще се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда на 6 март

12 февруари 2020

Първи модул на тематичен курс „Компютърна томография“ за рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти, специализанти и др. ще се проведе в аулата на Болница Токуда на 6 март от 13 часа. 

 В рамките на четири последователни модула курсът ще обясни основните принципи на получаване на образа при КТ изследванията, техническите параметри, имащи отношение към качеството на образа и логиката при изграждане на протоколите при отделните групи пациенти. Курсът позволява участие в избрани модули или във всички модули последователно

Целта на първия модул е запознаване с физичните основи на рентгеновата диагностика. Устройство на КТ уредба. Принципи на формиране на КТ образа. Качество на образа. Физични характеристики. Запознаване с основните дозиметрични величини – CTDI, DLP, SSDE. Методи за реконструкция, визуализация и обработка на образа.

Регистрационната такса за първия модул е в размер на 20 лв. и можете да я заплатите на този линк bit.ly/CT-tax

*Желаещите да получат акредитационни точки от БАПЗГ е необходимо да заплатят допълнителна такса 6,00 лв. на място.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.