Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

[ ОТМЕНЕН ] УЕБИНАР по случай Световния ден на съня! Водещи специалисти ще отговарят на пациентски въпроси, зададени онлайн

10 март 2020

Уебинарът се отлага, предвид усложнената епидемиологична обастановка. Благодарим Ви за разбирането!

 

 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО във Facebook и YouTube и задавайте въпросите си в коментари предварително и по време на излъчването

Семинар по случай Световния ден на съня, който ще се излъчва на живо, ще събере водещи специалисти по медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда на 14 март в 9:30 часа. 

Събитието е организирано под егидата на Българското дружество по сомнология и включва богата програма от лекции в областта на безсънието, сънната апнея и асоциираните с нея сърдечносъдови заболявания, затлъстяване и хиповентилационен синдром, както и хиперсомнии и двигателни нарушения по време на сън.

Можете да споделите своите проблеми със съня и да зададавате въпроси към специалистите на живо в коменари във Facebook и YouTube, както и предварително в коментари в това събитие.

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка всички масови събития на територията на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се отменят. По този повод семинарът ще бъде затворен за пациенти, но ще бъде излъчен на живо под формата на уебинар, в който всички желаещи могат да се включат с въпроси към експертите.

И тази година Болница Токуда и Клиниката по Неврология и Медицина на съня са домакини на инициатива, посветена на Световния ден на съня. Третият научно-практически семинар включва богата програма от лекции в областта на безсънието, сънната апнея и асоциираните с нея сърдечносъдови заболявания, затлъстяване и хиповентилационен синдром, както и хиперсомнии и двигателни нарушения по време на сън. Ще бъдат представени и обсъдени патогенеза, клинична картина, класификация и лечение, включително новите терапии на посочените категории заболявания. 

Предвидени са две специализирани сесии за пациенти, в които те ще могат да споделят своите проблеми със съня и да зададат въпроси към специалистите. 

Лектори на събитието са професионалисти със специализация и богат опит в областта на нарушенията на съня от различни медицински специалности: Неврология, Неврофизиология, Пневмология, Патофизиология, УНГ-болести, представители на лечебните заведения и институции: Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, Медицински университет - Пловдив, Национална кардиологична болница, МБАЛНП “Св. Наум”, МБАЛББ “Св. София”, УМБАЛ “Царица Йоана”. 

Световният ден на съня е международна инициатива - която цели да повиши информираността относно нарушенията на съня и да стимулира научни, пациентски и обществени дискусии с цел подобряване на профилактиката и лечението им. Глобално се организира от Комисия за Световния ден на съня и Световната асоциация на съня. Провежда се в последния петък преди пролетното равноденствие - през тази година датата е 13 март. 

В последните 5 години световната статистика показва повишаване на нарушенията на съня с цели 20%. Съвременният начин на живот е в основата на зачестилото влошаване на качеството на съня и едно от първите неща, които сомнолозите препоръчват на своите пациенти, са обръщане на внимание на начина на живот и в частност т.нар. хигиена на съня. По-добър сън, по-добър живот, по-добра планета е тазгодишния слоган на глобалната инициатива, който насочва вниманието към това, че подобрявайки себе си и индивидуалния си начин на живот, ние подобряваме и глобално живота на планетата.

Линк към събитието във Фейсбук тук >

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО във Facebook и YouTube и задавайте своите въпроси към специалистите по медицина на съня на 14 март от 9:30 часа

 

Програма

 

9.30 - Откриване

I част

Модератори: Проф. д-р Ив. Стайков, дм, доц. д-р П. Колев, дм, доц. д-р Р. Петков, дм

9:50 - Доц. д-р П. Колев, дм - Безсъние - класификация, клинична картина, лечение

10.10 - Проф. д-р Ив. Стайков, дм – Свързани със съня двигателни нарушения. Синдром на неспокойните крака

10.30 - Доц. д-р Р. Петков, дм - Обструктивна сънна апнея и обезитас-хиповентилационен синдром

10.50 – Фирмени презентации (3 x 5 мин)

11.05 – Пациентите питат – специалистите отговарят

 

II част

Модератори: Доц. д-р М. Миланова, дм, доц. д-р К. Терзийски, дм, доц. д-р Ю. Рангачев, дм

11.35 - Доц. д-р М. Миланова, дм - Хиперсомнии

11.55 - Доц. д-р К. Терзийски, дм - Централна сънна апнея - патогенеза, клинична картина, лечение

12.15 - Доц. д-р Ю. Рангачев, дм - Обструктивна сънна апнея - има ли друга терапия?

12.35 – Фирмени презентации 2 (2 x 5 мин)

12.45 - Пациентите питат – специалистите отговарят

13.15 - Закриване

 

 

Лектори

  • ПРОФ. Д-Р ИВАН СТАЙКОВ, ДМ

Началник Клиника по Неврология и Медицина на Съня, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, София 

  • ДОЦ. Д-Р ПЕНЧО КОЛЕВ, ДМ

Началник Отделение Клинична Неврофизиология, МБАЛНП „Свети Наум“, София

  • ДОЦ. Д-Р РОСЕН ПЕТКОВ, ДМ

Началник на Първа Клиника, МБАЛББ „Света София“, София

  • ДОЦ. Д-Р МИЛЕНА МИЛАНОВА, ДМ

Началник Клиника по Интензивно Лечение на Нервните Болести, МБАЛНП „Свети Наум“, София

  • ДОЦ. Д-Р КИРИЛ ТЕРЗИЙСКИ, ДМ

Завеждащ Лаборатория за Нарушение на Съня, Медицински Университет Пловдив

  • ДОЦ. Д-Р ЮЛИАН РАНГАЧЕВ, ДМ

Началник на Клиника по Онкологични Заболявания на Глава и Шия, УМБАЛ „Царица Йоанна“

 

 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО във Facebook и YouTube и задавайте въпросите си в коментари предварително и по време на излъчването

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.