Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Клиниката по Пневмология преустановява приема на пациенти до второ нареждане

20 март 2020

Уважаеми пациенти, 

Бихме искали да Ви уведомим, че Клиниката по Пневмология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда временно преустановява приема и достъпа на пациенти до своята структура. Мерките се налагат след установяване на положителна проба за COVID-19 на пациент на клиниката, който впоследствие е преведен за продължаващо лечение в друго лечебно заведение, според установения към момента протокол на Националния кризисен щаб за борба с коронавирус и на Министерство на здравеопазването. Спазени са всички предписания на Столична регионална здравна инспекция за пълна дезинфекция и противоепидемиологичен контрол. Всички, които са били в контакт със заразения пациент от 1 и 2 ред, включително персоналът от лечебното заведение, са идентифицирани и също са изолирани и поставени под карантина.

Всички останали клиники, отделения и структури на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда продължават да функционират и да лекуват своите пациенти при засилени мерки за дезинфекция и контрол, спазвайки всички политики и предписания за превенция на разпространението на коронавирус. 

Мерките включват стриктна дезинфекция на всички повърхности 4 пъти в денонощието както в сградата на болницата, така и в прилежащите пространства в двора ѝ. Персоналът и пациентите влизат през различни входове в сградата. Осигурено е посрещане на всеки влизащ в болницата, измерване на температурата му и снемане на кратка анамнеза - причина за посещение, контакт с болни, симптоми, пътувал ли е извън страната в последните 14 дни. Пациенти и посетители с повишена температура се насочват към входа на Спешно отделение, където подлежат на допълнителна оценка. 

Бихме искали да Ви уверим, че Вашата безопасност е на първо място за нас, и всички наши усилия са насочени към максимален противоепидемиологичен контрол и същевременно осигуряване на адекватна и пълноценна медицинска грижа за всички нуждаещи се пациенти.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.