Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда под 24-часова карантина

21 март 2020

Втори пациент с COVID-19 в Клиниката по Пневмология налага временните мерки

Уважаеми пациенти, 

Във връзка с динамичната епидемиологична обстановка, бихме искали да Ви уведомим, че Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда временно се поставя под 24-часова карантина, поради втори пациент с положителна проба за COVID-19 в Клиниката по Пневмология.

Новите предписания на Столична регионална здравна инспекция налагат актуализация на мярката за цялата болница, като до изтичане на карантинния период ще бъдат тествани всички контактни лица - медицински специалисти, персонал и пациенти. Ще бъде извършена извънредна цялостна дезинфекция на всички площи в болницата. Влизането и излизането от сградата на болницата за 24-часовия период се забранява. Медицинският персонал е на лице и продължава с грижите за лежащо болните към момента пациенти. 

Бихме искали специално да се обърнем към пациентите на хемодиализа -  за тях е подсигурен чист коридор и достъп в болницата и те са изключени от регулацията на карантината. 

Независимо от тежката и усложнена обстановка Болница Токуда продължава с грижите и поетите ангажименти към своите пациенти, както към момента, така и след преминаване на карантинния период. 

На номер 02/ 403 4867 близките на пациенти, които нямат контакт с тях, ще получават информация за състоянието им.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.