Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Смелият 6-годишен Иво бе опериран успешно от д-р Радослав Славчев и екипа му, по време на изолация

31 март 2020

Докато държавата е в извънредно положение, единственият хирург, който се отзовава на помощ на 6-годишния Иво е д-р Радослав Славчев, началник на отделението по Лицево-челюстна хирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

В деня, в който в страната се обяви извънредно положение - 13 март, детето и разтревожените родители на 6-годишния Иво търсят хирург, защото в гърлото му има буца - 6-сантиметров тумор, който е силно възпален и опасен. След лутане и откази на болници, когато помощ не идва отникъде, единственият лекар, който се отзовава е д-р Радослав Славчев.

Д-р Славчев приема малкия пациент, след като се установява, че състоянието му не търпи дългосрочно отлагане. Той е с масивна туморна формация на шията с размери 6.5 см на 6.5 см, която е отстранена след намесата на екипа на д-р Славчев.Туморът започва да расте в началото на годината и само за два месеца достига масивните размери, които налагат неотложните действия. 

“Операцията е сложна и високорискова, но още по-рисковано би било да се изчаква повече. Ние не можем да оставим пациентите си на произвола на съдбата, независимо от глобалната пандемична ситуация в момента.”, разказа д-р Славчев. 

Пациентът престоява и по време на 24-часовата карантина, в която болницата е поставена от събота до неделя следобед. Изписан е в понеделник в отлично следоперативно състояние. 

Екипът на Отделението по Лицево-челюстна хирургия, както и всички останали клиники, отделения и структури на болницата продължава да работи уверено, спокойно и мотивирано, при спазване на засилени противоепидемиологични мерки и всички препоръки на здравните институции.

След изписването на малкия пациент, са приети и други пациенти с подобна патология, на които предстоят операции.

“Във време, в което COVID-19 e глобална заплаха, продължава да има много други заболявания, не по-малко важни и неотложни, които трябва да бъдат лекувани с необходимата високоспециализирана медицинска експертиза. Като екип ние не сме си помислили нито за момент, че можем да абдикираме от нашите задължения като лекари и медицински персонал. Това не е героизъм, това е смисълът на медицината, нашата професия”, допълни още д-р Славчев.

Вижте историята на Иво в репортажа на Нова тв >

 

и на ТВ+

http://www.tvplus.bg/index.php?p=news&id=35920

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.