Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Трима излекувани пациенти от COVID-19 вече са изписани от Болница Токуда

22 април 2020

Общо 11 до този момент са лекуваните в специално създаденото изолирано звено за коронавирус

Две жени и един мъж вече са изписани в отлично общо състояние след лечение в отделението за коронавирус в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Още двама пациенти са в много добро състояние и чакат втора отрицателна проба от PCR тестовете им, която да потвърди липса на COVID-19. Общо 11 са пациентите, лекувани в специално създаденото отделение, по-голямата част от които са приети с пневмонии, различна степен на дихателна недостатъчност и придружаващи заболявания. Една пациентка е на апаратна вентилация. 

За да отговори на необходимостта от лечебни бази в страната, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда създаде специално изолирано звено за лечение на COVID-19 инфектирани, в което обединяват усилия екипи от няколко отделения. Напълно оборудвани с костюми и специализирани лични предпазни средства специалисти по Вътрешни болести - най-вече пулмолози, но също така гастроентеролози, ендокринолози и кардиолози, както и анестезиолози-реаниматори, участват в лечението на пациентите. Отделението е изолирано от всички останали по всички стандарти и предписания за добра практика при терапия на инфекциозни болести. 

Пациентите се лекуват по най-новите възприети алгоритми на национално и световно ниво. Повечето от болните са с различни съпътстващи заболявания, включително онкологични заболявания, хронична хемодиализа, сърдечно-съдови заболявания, някои от които в напреднал стадий и тежка форма. Екипите работят на смени в непрекъснат 24-часов режим, като не напускат болницата. 

Създаденият режим на достъп и специални мерки за безопасност позволяват на останалите пациенти в Болница Токуда да провеждат лечението, от което имат нужда, безопасно и сигурно. Потоците за пациенти, подозрителни за коронавирус, и всички останали, са разделени.

Повече подробности за извънредните мерки в болницата и допълнителна информация за специални групи пациенти, можете да прочетете тук>>

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.