Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Още четирима пациенти с тежки съпътстващи заболявания бяха изписани от COVID-отделението на Болница Токуда

28 април 2020

Заедно с изписаните преди седмица други трима пациенти общият брой излекувани в лечебното заведение става 7

Четирима са изписаните пациенти, излекувани от Covid-19 в специализираното звено за лечение на инфекцията в Болница Токуда. Те са на възраст между 68 и 78 г. с тежки съпътстващи усложнения и заболявания. Двама от тях са с бъбречна недостатъчност на хронична хемодиализа. Постъпват с дихателна недостатъчност, като единият има и сърдечна недостатъчност и сепсис - той остава под динамично наблюдение, изписан е в стабилно състояние със значително подобрение на белодробната функция. Другият пациент е изписан в много добро общо състояние и без дихателна недостатъчност. 

Положителна е развръзката и за 68-годишен пациент с рак на панкреаса на активна химиотерапия, също излекуван от Covid-19 без белодробни нарушения. Четвъртият пациент постъпва с частична бъбречна и дихателна недостатъчност, в състояние на делир и след предишно токсично отравяне. И той се възстановява успешно и е изписан със значително подобрение.   

Въпреки придружаващите заболявания и влошеното състояние, при всички пациенти инфекцията преминава и са изписани в добро общо състояние след два отрицателни PCR теста.

С тези пациенти общият брой излекувани от Covid-19 в Болница Токуда става 7, а броят на приетите до този момент е 14. Повечето са с тежки придружаващи заболявания - вкл. онкологично болни в напреднал стадий, пациенти със сърдечно-съдови заболявания и бъбречна недостатъчност. Една пациентка към момента е на апаратна вентилация.  

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда създаде специализирано отделение за лечение на пациенти, инфектирани с Covid-19, за да отговори на нуждите на здравната система, предвид увеличаващите се мащаби на пандемията в страната. В него работят лекари от различни специалности на 24-часов режим и ротационен принцип, като през периодите, в които дават смени, те не напускат болницата. Изградена е строга организация за консултации, назначаване на изследвания и протоколи за терапия, а пациентите са лекувани по най-актуалните методи според световните препоръки. 

Отделението е изолирано от останалите звена в болницата при спазване на всички изисквания за противоепидемичен контрол. Екипите са оборудвани с изолационни костюми и всички необходими лични предпазни средства. Обособени са стаи за интензивно лечение, снабдени с необходимата реанимационна техника. 

Всички останали структури в болницата продължават своята работа като се спазват принципите за разделение на потоците пациенти, за които има съмнение за заразяване с Covid-19, и останалите пациенти. Мерките са строги и по отношение на дезинфекцията и режима на достъп до лечебните структури. 

Болница Токуда продължава да предоставя необходимата медицинска помощ за всички нуждаещи се пациенти, като е ограничила до максимум възможните рискове за тях. Специалистите съветват своите пациенти да не пренебрегват сериозни остри и хронични състояния и да се консултират при необходимост със своите лекари. Осигурени са и възможности за онлайн консултации, включително видео консултации чрез вайбър и консултации по документи. 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, първият час след тях е с цена 3 лв., а всеки следващ час се заплаща по 2 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.