Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Facebook Live: Попитай специалиста | Сърдечносъдово здраве - на 20 май

15 май 2020
По повод Световния ден за борба с хипертонията, на 20 май, сряда, от 14 часа водещи специалисти от Клиниката по Кардиология на Болница Токуда ще отговарят на Вашите въпроси на живо във Фейсбук
 
Задавайте въпроси на кардио-специалистите д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология и д-р Васил Трайков, началник на Отделението по Електрофизиология и кардиостимулация

Можете да изпратите върпос предварително - в страницата събитието във Фейсбук, на имейл cardio-tokuda@acibademcityclinic.bg или директно по време на LIVE видеото на 20 май, сряда, в 14 часа.
 
За да не изпуснете шанса да зададете своя въпрос в ефир, не забравяйте да натиснете бутона “Ще присъствам” (Going), за да получите известие, когато започнем.
 
Експертите по кардиология, които са специалисти по инвазивна кардиология и електрофизиология, ще отговарят на вашите въпроси за състояния и лечение на:
  • Артериална хипертония
  • Остър коронарен синдром
  • Ритъмно-проводни нарушения - аритмии (предсърдно трептене и мъждене, камерни екстрасистоли при здрави сърца, камерни тахикардии)
  • Животозастрашаващи аритмии и превенция на внезапна сърдечна смърт
  • Патология на периферните артерии
  • Хронични и тотални оклузии
  • Стенози и запушвания на каротидни артерии
  • Клапни заболявания
  • Перикардити
  • Остра и хронична сърдечна недостатъчност
По данни на Европейска сърдечна асоциация, над милион са хипертониците у нас. При хипертонията (високо кръвно налягане) артериите са поставени под постоянно напрежение от силата на изпомпване на кръвта в тялото. Това увеличава риска от увреждане на жизненоважни органи и може да доведе до миокарден инфаркт, сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност или загуба на зрението.
 
Екипът от доказани специалисти на Клиниката по Кардиология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с високотехнологично оборудване и има възможност за извършване на всички диагностични, инвазивни и терапевтични процедури за навременно диагностициране и съвременно лечение на сърдечносъдовите заболявания.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.