Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

[ВИДЕО] Д-р Валери Гелев и д-р Васил Трайков отговарят на пациентски въпроси за сърдечносъдово здравe

22 май 2020

По повод Световния ден за борба с хипертонията, на 20 май 2020 г. водещи специалисти от Клиниката по Кардиология на Болница Токуда отговаряха на пациентски въпроси на живо във Фейсбук

Ако имате въпроси за сърдечносъдово здраве, се свържете със специалистите от Клиниката по Кардиология на cardio-tokuda@acibademcityclinic.bg - те ще ви отговорят в рамките на 3 работни дни.

Гледайте видеото, в което д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология и д-р Васил Трайков, началник на Отделението по Електрофизиология и кардиостимулация. отговаряха на вашите въпроси за състояния и лечение на:

  • Артериална хипертония
  • Остър коронарен синдром
  • Ритъмно-проводни нарушения - аритмии (предсърдно трептене и мъждене, камерни екстрасистоли при здрави сърца, камерни тахикардии)
  • Животозастрашаващи аритмии и превенция на внезапна сърдечна смърт
  • Патология на периферните артерии
  • Хронични и тотални оклузии
  • Стенози и запушвания на каротидни артерии
  • Клапни заболявания
  • Перикардити
  • Остра и хронична сърдечна недостатъчност

По данни на Европейска сърдечна асоциация, над милион са хипертониците у нас. При хипертонията (високо кръвно налягане) артериите са поставени под постоянно напрежение от силата на изпомпване на кръвта в тялото. Това увеличава риска от увреждане на жизненоважни органи и може да доведе до миокарден инфаркт, сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност или загуба на зрението.

Екипът от доказани специалисти на Клиниката по Кардиология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с високотехнологично оборудване и има възможност за извършване на всички диагностични, инвазивни и терапевтични процедури за навременно диагностициране и съвременно лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.