Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи при проблеми със съня в Болница Токуда

07 юли 2020

От 13 юли в Клиниката по Неврология и медицина на съня можете безплатно да се прегледате за нарушения на съня. Консултациите ще се провеждат след записване на тел.: 0884 993 248, 0884 993 342, 0884 933 298. 

“В месеците на социална изолация поради COVID-19, невъзможността за движение и нарушаването на нашите ежедневни дейности доведоха до зачестяване на оплакванията, свързани със съня. Известно е, че нарушаването на съня и бодърстването има връзка и с имунната система. По тази причина с идеята да бъдем полезни за нашите пациенти, организираме тази безплатна възможност за тях.”, разказа за инициативата проф. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по Неврология и медицина на съня на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. 

Прегледите са подходящи при безсъние, трудно заспиване, накъсване на съня, дихателни нарушения по време на сън (спиране на дишането), нарушения на цикъла сън-бодърстване, хронична умора, нарушена концентрация, повишена дневна сънливост и др.

Клиниката разполага с модерни условия за изследване на нарушенията на съня, а екипът се състои от специалисти с дългогодишен опит в тази област, преминали редица специализации в реномирани медицински структури в Европа и света. 

Някои от нарушенията на съня са предпоставка и доказани рискови фактори за развитие на сърдечно съдови и мозъчно съдови заболявания, допълнителна неврологична симптоматика, метаболитни проблеми и затлъстяване и др. Скринингът при проблеми със съня и адекватните терапевтични мерки срещу тях могат да предотвратят задълбочаването на такива проблеми и да повишат качеството на живот на пациентите.

Гледайте видео обръщение на проф. Стайков по повод безплатните прегледи тук: 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.