Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Световна практика в новооглавеното от д-р Калоян Йорданов отделение по Лъчелечение допринася за високата ефективност на терапията на онкоболните

22 юли 2020

Перманентното маркиране е “златен стандарт” и подпомага прецизното лечение и ефекта от лъчетерапията 

Д-р Калоян Йорданов оглави Отделението по Лъчелечение и радиохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, пренасяйки дългогодишния си опит, натрупан във водещи онкологични центрове в Швейцария, Италия, Белгия, Португалия, Унгария и Русия в услуга на пациентите у нас.

Отскоро в отделението е въведено перманентно маркиране на пациентите по време на компютър-томографската симулация, което е „златен стандарт“ в лъчелечението в световен мащаб. За целта на терапията се използват миниатюрни татуировки, вместо временни мастилени очертания - практика, която допринася значително за прецизността, повторяемостта и високата ефективност при ежедневните лъчетерапевтични сеанси на пациента.

Високотехнологичният профил на Отделението по Лъчетерапия го прави едно от водещите в страната. Двата модерни линейни ускорителя позволяват лечение с променлив интензитет на дозата (IMRT), като така се прилагат значително по-високи дози на лъчелечение при максимално запазване на здравите органи и тъкани.

Висококвалифицираният опитен екип на структурата приема и лекува 800 пациенти годишно в целия спектър онкопатология, подлежаща на този тип терапия.

Приемат се пациенти след консултация със специалист по клинични пътеки и по официалния ценоразпис на болницата. За удобство на пациентите, които живеят извън София, болницата разполага със стационар. Записванията се осъществяват на телефон 02/403 4000.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.