Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Втори модул „Видове експонационни параметри на сканиране и тяхното влияние върху качеството на образа и лъчевото натоварване“ от Тематичен курс „Компютърна томография“ ще се проведе на 09.10.2020 г. в Болница Токуда

30 септември 2020

Вторият модул от курса, предназначен за рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти по медицина, специализанти и студенти. ще се проведе в Аулата на Болница Токуда на 9 октомври от 13 часа

В рамките на четири последователни модула курсът ще обясни основните принципи на получаване на образа при КТ изследванията, техническите параметри, имащи отношение към качеството на образа и логиката при изграждане на протоколите при отделните групи пациенти. Организирана така, програмата позволява участие в избрани модули или във всички модули последователно.

Целта на втория модул е да представи основните физични параметри на сканиране, тяхното влияние върху качеството на получения КТ образ и лъчевото натоварване на пациентите; обяснение на разликата в номенклатурата на техническите параметри - анодно напрежение, аноден ток, стъпка на сканиране, скорост на движение на масата, дебелина на среза, детекторна конфигурация, време на ротация и показател на шума; принципи и параметри на двойноенергийната компютърна томография.

Първият модул на тематичен курс „Компютърна томография“, който се проведе в началото март в Болница Токуда, предизвика голям интерес сред рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти, специализанти и др. Събитието беше посветено на физичните принципи на рентгеновото компютър-томографско изследване и привлече 165 рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, специализанти, студенти и други специалисти с интереси и опит в областта. 

  • Регистрационната такса за втори модул е в размер на 20 лв. и може да я заплатите на този линк >
  • След закупуването на билет, попълнете кода за плащане в регистрационната форма и задължително я изпратете на email: ct_course@abv.bg, за да потвърдите участието си.
  • Желаещите да получат акредитационни точки от БАПЗГ е необходимо да заплатят 6,00лв. на място.

Изтеглете програмата от тук >

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.