Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

С тържествен водосвет отбелязахме реновацията на Клинична лаборатория и новата апаратура

06 август 2020

Епископ Поликарп – викарий на Софийската митрополия и неговите помощници осветиха и благословиха работата на екипа на обновената Клинична лаборатория и новата техника

На тържествения водосвет присъства целият екип на Клинична Лаборатория с ръководител д-р Веселина Колева, изпълнителният директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - д-р Венелина Милева, прокуристът Бугра Сусам, медицинският директор доц. Калоян Давидов, както и колеги от цялата болница.

"Идеята за този водосвет се породи спонтанно именно от екипа. Не ни беше лесно да ремонтираме, преоборудваме и да не спираме да работим, особено във време на пандемия. Успяхме благодарение на екипната ни работа. В годините станахме повече от колеги, станахме семейство. Пожелавам си всички да сме здрави и все така всеотдайни!", сподели д-р Веселина Колева, началник на Клинична лаборатория.

"Клинична лаборатория е ключово звено за успешната работа на всички отделения и клиники в Болница Токуда и ви уверявам, че вашият професионализъм е високо ценен от всички ваши колеги. Няма структура, която да не зависи от вашата работа и ви поздравявам за високите резултати, които постигате всеки ден.", поздрави екипа на Лабораторията д-р Милева.

Епископ Поликарп благослови звеното и пожела на всички лекари и екипи в болницата още успехи в най-благородната професия, особено в тези трудни времена.

Клинична лаборатория е преоборудвана с последно поколение автоматизирани интегрирани системи за извършване на широк спектър от клинично-химични и имуно-химични анализи. Те са производство на Сименс Германия – един от световните лидери за лабораторна апаратура.

Предимства на новите аналитични системи:

  • Патентована транспортна система, която позволява бърз, двупосочен транспорт на пробите между отделните модули и независим контрол на всяка индивидуална проба – спешна, педиатрична или рутинна.
  • Система от камери в зоната за подаване на пробите, осигуряваща 360 градусово наблюдение на епруветките, което намалява грешките при прочитане на бар-кодове и необходимостта от операторска намеса.
  • Софтуер, който позволява независима оценка на всяка проба и управление и приоритизация на рутинни, спешни и специализирани анализи.
  • Възможност за дефиниране на автоматично извършване на калибрации и качествен контрол и поддържане на максимално висока степен на надеждност на докладваните резултати.
  • Голямо портфолио с възможност за извършване на 440 имуно-химични теста за час.
  • Гъвкавост на свързване на отделните клинично-химични и имунологични модули в над 300 различни конфигурации с цел максимално удовлетворяване нуждите на отделната лаборатория.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.