Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

В Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда можете да направите противогрипна ваксина за цялото семейство

23 септември 2020

Ваксинацията е основният и най-сигурен начин, по който може да се избегне заболяването от грип и да се предпазим от усложненията, последващи прекараната инфекция.

С настъпването на есента и студените месеци започват и първите грипни инфекции. Независимо от техния интензитет, вирусите не бива да бъдат подценявани. Дори и с минимални симптоми и леко прекарване на грипа, болните могат да бъдат преносители на инфекцията и да станат причина за заразяване на възрастни и хронично болни лица, както и на хора с имунен дефицит. Именно леките инфекции допринасят за непрекъснатата циркулация на вируса в обществото.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда предлага на своите пациенти ваксина Инфлувак, подходяща за цялото семейство. Ваксината е с 4 съставки /тетраваксина/ против грипни вируси от щам А и щам Б - най - честите виновници за грипните епидемии.

Ваксинацията е подходяща за всички, но най-силно се препоръчва за:

  • възрастни хора над 65 години
  • деца
  • хронично болни със сърдечносъдови заболявания, диабет, астма
  • онкологично болни пациенти
  • работещи сред повече хора в т.ч. учители и ученици, лекари и всички медицински работници
  • лица с имунен дефицит по различни причини – ХИВ/СПИН, имунотерапия, кортикостероидна и лъчетерапия, трансплантирани пациенти

Преди да бъде поставена ваксината, пациентите ще бъдат преглеждани от лекар специалист за уточнение на здравния статус.

Препоръчително е извършването на ваксинацията да стане преди началото на грипния сезон през месеците септември и октомври, за да има време да се образуват антитела, което става за около 20-25 дни. Основната ѝ съставка съдържа определена неактивна част от грипния вирус, а не целият вирус – затова тя не може да предизвика грипно заболяване.

Ваксината може да бъде поставена с предварително записване на телефон 02/403 4000 или чрез директно посещение на лечебното заведение.

Противогрипната ваксина не предпазва нито от заразяване, нито от заболяване от КОВИД-19. Двата вируса се различават силно по състав, въпреки, че се предават по еднакъв път. Защитата на организма от грип обаче със сигурност ще повиши защитните сили на организма и срещу други въздушно-капкови инфекции.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.