Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Болница Токуда ще отбележи Световния ден на сърцето с бягане и безплатни кардиологични прегледи

24 септември 2020

На 26 септември от 09.00 часа в Западен парк, съвместно с 5kmrun ще подкрепим бягането и физическата активност като важен фактор за здраво сърце

Бягайте с нас на 26 септември от 09.00 часа в Западен парк по случай Световния ден на сърцето. Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се включва в инициативите за информираност, свързани със сърдечносъдовите заболявания с участие в едно от най-популярните седмични събития за бягане в София - 5kmrun (www.5kmrun.bg). 10 от участниците в бягането ще получат безплатен преглед в Клиника по Кардиология на болницата, като могат да преотстъпят наградата на свои близки, познати или приятели. 

Сърдечносъдовите заболявания продължават да причина номер едно за смъртност сред хроничните неинфекциозни болести както в България, така и по света.

Кардиолозите в Болница Токуда препоръчват физическата активност като един от най-важните фактори в превенцията на сърдечносъдовите заболявания. Според проучвания бягането и аеробните упражнения могат двойно да намалят риска от заболявания на сърцето.

Заедно със спиране на тютюнопушенето, здравословен хранителен режим, регулиране на телесното тегло и ограничена употреба на алкохол, физическата активност е сред поведенческите фактори с най-голямо значение за здравето на сърцето, определени от редица проучвания и включени в препоръките за превенция на сърдечносъдови заболявания на Световната здравна организация. Към тях се добавят психо-социални фактори като стрес, социална изолация, депресия, тревожност, липса на социална подкрепа, чиито нива трябва да бъдат намалени. Много важно е и контролирането на кръвното налягане, кръвната захар и липидите, които са фактори от първостепенно значение за рисковите групи пациенти, при необходимост с назначаване на терапия.

Мотото на Световния ден на сърцето тази година е Използвай сърцето си, за да победиш сърдечносъдовите заболявания”. 

Нека използваме сърцата си във всичко, което правим, за да намалим честотата на сърдечносъдовите заболявания. Да мотивираме със сърце себе си и нашите близки да ограничат рисковите фактори и да включат в своя начин на живот факторите, които допринасят за запазване на здраво сърце. Един от тях - физическата активност, можем заедно да подкрепим тази събота - 26 септември на 5kmrun в Западен парк. Заповядайте!

Повече за събитието вижте тук: https://facebook.com/events/2912154699025995/

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.