Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Отделението по Лъчетерапия и радиохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда въвежда радиохирургия на черен дроб като стандартна терапевтична практика

28 септември 2020

 

Радиохирургията на чернодробни метастази и първични чернодробни тумори навлиза все повече в клиничната практика по света. Д-р Калоян Йорданов прави този терапевтичен подход достъпен за пациентите на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, пренасяйки своя дългогодишен опит натрупан като старши лекар в „Онкологичен институт на Южна Швейцария“

Екипът на д-р Йорданов и отделението по Лъчелечение и радиохирургия под неговото ръководство въведе рутинно тази безболезнена и неинвазивна процедура за своите пациенти. Лечебният алгоритъм е еднакъв с този на елитни швейцарски болници и на същото ниво на изпълнение. Тяхна гордост е първият пациент с единична чернодробна метастаза, който е напълно излекуван. Това е потвърдено с ПЕТ/КТ (ПЕТ Скенер) изследване на третия месец след края на процедурите, което е златен стандарт при диагностиката на онкологичните заболявания.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.