Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

11 колоездачи представиха спортния отбор на Болница Токуда на “Байк и Рън за Чепън”

28 октомври 2020

Състезанието, което включва и благотворителна инициатива, се проведе в планината Чепън край Драгоман на 17 октомври

В поредна спортна авантюра се включи учреденият през юли спортен клуб на Болница Токуда. На Байк и Рън за Чепън край Драгоман участваха 11 представители на лечебното заведение в дисциплините 44 км и 23 км планинско колоездене хоби. Браво на д-р Иво Кавалджиев и д-р Николай Вълчев от Клиниката по Съдова хирургия, д-р Лили Лалева от Клиниката по Неврохирургия, д-р Веселин Георгиев от Клиниката по Кардиохирургия, д-р Лъчезар Танчев от Отделението по Акушерство и гинекология, д-р Димитър Златанов от Отделението по Урология, д-р Златко Димитров от Клиниката по Педиатрия, д-р Диляна Николова и д-р Калоян Радев от отделението по Нефрология, Светлан Георгиев, ръководител мрежови и системни администратори и Живко Жеков, маркетинг експерт, всички от които успешно преминаха планинското трасе.

И това състезание предложи много положителни емоции, красиви планински гледки и спортно настроение. Тази година  организаторите на ежегодната инициатива избраха да подпомогнат възстановяването на туристическата зона в Драгоманското блато, унищожена при пожар в началото на годината, като част от събраните средства от такси за участие ще бъдат използвани в това направление.

   

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.