Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Веселина Колева: "COVID-19 изисква да работим като екип"*

05 декември 2020

“COVID-19 е коварно заболяване, което ни накара да мислим много мултидисциплинарно, да работим и комуникираме като екип, защото клиничната му изява е многолика”, разказа д-р Веселина Колева, началник на Клинична лаборатория в Болница Токуда в онлайн предаването на Ники Кънчев “Важното за теб”.

Науката в това заболяване е на първа линия и се развива в три насоки - диагностиката, чието качество много се подобри, търсенето на ваксина и възможностите за терапия.”, обясни специалистът.

Относно тестването е важно да се знае кога кой тест е подходящ и хората да не си самоназначават изследвания, напомни д-р Колева. Добра и разумна алтернатива на PCR са бързите антигенни тестове.
“Лабораторните резултати се оценяват, заедно с клиничните симптоми, общото състояние и резултатите от образната диагностика”, обясни тя, описвайки факторите с отношение към достоверността на резултатите.

Вижте цялото видео тук: 

*Източник: Topnovini.bg

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.