Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Петко Карагьозов стана привилегирован член на Американското дружество по гастроинтестинална ендоскопия

24 март 2021

Престижната титла, с която се отличават изявени гастроентеролози със значителен принос в развитието на ендоскопията, се присъжда за първи път на български лекар 

Началникът на отделението по Интервенционална гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда д-р Петко Карагьозов, дм се присъедини официално към световния елит на гастроентерологичните ендоскопски специалисти, след като получи титлата “привилегирован член” на Американското дружество по гастроинтестинална ендоскопия (ASGE) - Fellow of the American Society of Gastrointestinal Endoscopy - FASGE.

Програмата за привилегировани членове на дружеството е създадена, за да отличи лекари със съществен принос в областта на ендоскопията, които със своята работа, обучаващи функции и научна дейност, са помогнали значително за развитието на тази сфера от медицината и на общността като цяло на местно, регионално и световно ниво.

Д-р Карагьозов заслужено получава признанието като един от гастроентеролозите- ендоскописти с най-голям опит и познания в страната. От няколко години той е сертифициран обучител по ендоскопски интервенции върху жлъчната система и панкреаса с проведени множество практически семинари и обучения в страната и чужбина. През 2020 г. д-р Карагьозов защити отлично докторска дисертация на тема: “Място на холангиопанкреатоскопията в диагностиката и лечението на панкреато-билиарните заболявания”.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.