Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Специализант по патология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда спечели място в престижна клиника в САЩ

01 април 2021

Д-р Георги Галев, който завърши Медицинския факултет на МУ-София със „Златен Хипократ“ през 2020 г., е приет за специализация по патология в световноизвестната Кливланд клиник в САЩ. През последната година д-р Галев специализира патология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда под ръководството на д-р Полина Дакова, като междувременно преминава през многостепенни изпити и интервюта, за да кандидатства за специализацията отвъд океана. За 2021 г. той е единственият българин, приет в престижната клиника, която според класацията на сп. Newsweek се нарежда на второ място в света след Mayo clinic: https://www.newsweek.com/best-hospitals-2021 

Специализацията по патология в САЩ е изключително интензивна и покрива обучение по патология, хематология и трансфузионна хематология, клинична лаборатория и микробиология. Специализантите в Кливланд клиник имат и преподавателски функции в местното висше медицинско училище. Продължителността на обучението е четири години, а след това има възможност да вземат и тясна специалност в областта на патологията за още една година.

„Благодарен съм на преподавателите ми в МУ-София, на д-р Дакова и на колегите ми в Клиничната патология на „Токуда“, защото без отличната базова и специализирана медицинска подготовка няма как да се състезаваш за най-добрите болници в света“, казва д-р Галев. Той е уверен, че един ден ще прилага в България придобития опит в чужбина.

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.