Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда придоби статут на Университетска болница

08 април 2021

Постижението стана факт след решение на Министерски съвет от 7 април 2021 г. 

Нов, заслужен академичен успех, постигна Болница Токуда след години натрупан опит в провеждането на обучение на докторанти в професионалното направление „Медицина“, практическо обучение на специализанти по 43 специалности, теоретично и практическо обучение на студенти по “Медицина” ,“Здравни грижи“, „Обществено здраве“, както и сертифицирани курсове за продължаващо обучение на лекари и медицински сестри. След заседание на Министерски съвет на 7 април 2021 г. е прието решение за определяне на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда за Университетска болница към Софийски университет.

Официалното одобрение на Министерски съвет идва след предложение на министъра на здравеопазването въз основа на мотивирано искане от страна на Ректора на Софийския университет и Болница Токуда.

Успехът е поредното признание за дейността на Болница Токуда в учебната и научна сфера.

От 2013 г. лечебното заведение е признато от Министерство на образованието и науката за Научна организация и има акредитация за обучение по 9 докторски програми. До момента има 20 успешно защитили докторанти, зачислени са и са в процес на подготовката си други 28 докторанти, включително и от други болници. Научната организация към лечебното заведение разполага с 90 души академичен състав - хонорувани асистенти, главни асистенти, доценти и професори и предоставя високо ниво на обучение на студенти, специализанти и докторанти. В момента в болницата се обучават 102 специализанти, назначени на трудов договор.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.