Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Третият модул от тематичния курс „Компютърна томография” ще се проведе онлайн на 14 май от 15.00 часа

19 април 2021

Трета част от поредицата обучения на Клиниката по Образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще засегне компютърно томографските протоколи за изследване на глава, гръден кош, корем и малък таз.

Курсът ще се проведе онлайн на 14 май 2021 г. от 15.00 часа през платформата Google Meet, като участието е безплатно. 

Модулът е предназначен за рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти, специализанти и всички с опит и интерес в областта на компютърната томография. Тази част от обучението ще покаже логиката и последователността при изграждане на КТ протоколи за отделни групи анатомични области.

Създаването на КТ протокол и въвеждането му в клиничната практика по образна диагностика е трудна и нетривиална задача, която изисква съвместна работа от висококвалифициран мултидисциплинарен екип от рентгенолог, рентгенов лаборант и медицински физик.

Програма на обучението

Линк за присъединяване: https://meet.google.com/cqm-znaa-gok  

Ако желаете сертификат за участие в събитието, моля изпратете трите си имена на email: ct_course@abv.bg 

Поредицата обучения от курса Компютърна томография е организирана в четири последователни модула, чиято цел е да обяснят основните принципи на получаване на образа при КТ изследванията, техническите параметри, имащи отношение към качеството на образа и логиката при изграждане на протоколите при отделните групи пациенти. Програмата позволява участие в избрани модули или във всички модули последователно. 

 

 

 

 

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.