Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Клинична лаборатория в Болница Токуда отново с отличие за COVID диагностика

01 юни 2021

За втора поредна година Клинична лаборатория в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда издържа с отличие външна международна оценка за качество на COVID-19 диагностика. Тази година, освен за PCR диагностика, лабораторията получи и сертификат за качество в изследванията на антитела - както общи, така и специфични за anti SARS-Cov-2 IgG.

Контролът се извършва от Instand - независима международна медицинска организация със седалище в Германия, която провежда междулабораторни сравнения по целия свят във всички области на ин витро диагностиката с цел повишаване на качеството на лабораторните изследвания.

INSTAND е член на много национални и международни професионални дружества и комисиите по стандартизация - DIN, CEN и ISO. В Германия е определена от Германската медицинска асоциация като референтна институция за външен контрол на качеството и е акредитирана във всички представени дисциплини на лабораторна диагностика от Германския орган по акредитация (DAkkS).

Към момента в България няма организирана национална система за външна оценка на качеството на COVID-19 диагностиката и единствена възможност за такъв контрол и акредитация е посредством международно участие. 

  

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.