Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Фондация „Една от 8“ предостави подаръци за 100 пациентки с рак на гърдата в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

05 юли 2021

Шал от фина памучна материя, мостри на специализирана козметика и информационни материали за жени с рак на гърдата, провеждащи лъчелечение подари Фондация „Една от 8“ на пациенти в отделението по Лъчетерапия на Болница Токуда в инициатива, наречена “Розова прегръдка”. 

Известната телевизионна водеща Нана Гладуиш, създател на “Една от 8”, и представители на фондацията бяха посрещнати от старши рентгеновия лаборант на Отделението по Лъчетерапия Люпчо Илиев, който прие комплектите. Той благодари за жеста към пациентките и сподели, че би се радвал подобни инициативи да се правят от повече хора, защото те биха могли да помогнат психически на жените, лекуващи се от рак на гърдата. 

Нана Гладуиш и представителите на Фондацията успяха да видят и апаратурата в отделението – сред която е пуснатия в действие през пролетта на 2018 г. линеен ускорител от най-ново поколение Halcyon на водещия в света производител Varian. Апаратът прилага съвременните терапевтични схеми с повишена прецизност и бързина спрямо линейните ускорители от предишни генерации.

Екипът на УМБАЛ Токуда, и от името на пациентите на отделението по Лъчетерапия, изказва най-искрени благодарности към “Една от 8” за благородния жест. Пожелаваме им здраве и енергия за много успешни инициативи в името на пациентите! 

  

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.