Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Доц. Червенков на тазгодишното издание на Балканския ендоваскуларен курс

17 декември 2012

В рамките на Балканския ендоваскуларен курс, който се проведе от 14-16 декември, мултидицсиплинарен екип от специалисти от Балканския полуостров представиха нови методи на диагностика и лечение в областта на съдовите заболявания.

Токуда Болница София беше представена от доц.д-р Васил Червенков, началник на Клиниката по Съдова хирургия и ангиология, който презентира опита на Токуда в лечението на съдовите заболявания. Доц. Червенков фокусира аудиторията върху важността на покритите стентове (стентове с лекарство) в съвременното лечение на съдови заболявания и терапията на псевдо аневризими на артериите на далака.

Това е второто издание на международния форум, на което водещите лекари от САЩ,  Сърбия, Македония, България и  други страни показаха най-съвременните технологии в лечението на сърдечно-съдови заболявания чрез интерактивни лекции, дискусии и наблюдение на процедури в реално време.

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.