Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Човешки живот бе спасен благодарение на перфектна координация между „Токуда Болница София” и СОТ 161

21 май 2010

Човешки живот бе спасен благодарение на перфектна координация между „Токуда Болница София” и  СОТ 161

Жена от София на 84 години бе спасена от неотложния екип на МБАЛ „Токуда Болница София”. Само12 минути след обаждането лекарите са били на адреса и са оказали спешна помощ. Това е първият случай от съвместната програма на японската болница и СОТ 161, в рамките на която абонатите на охранителната компания могат да разчитат на бърза и качествена медицинска помощ при неотложни състояния.

В 2:24 минути на 20 май 2010 година диспечерите на СОТ прехвърлят обаждане от дома на възрастната жена. Нейните близки съобщават за рязко влошаване на състоянието й и за остри и силни болки в гръдната област. Екипът в Неотложно звено веднага реагира, тъй като животът на пациента е в опасност. Само 12 минути по-късно лекарите от Токуда са на адреса. След преглед жената е транспортирана с реанимобила СОТ 161 в японската болница, където състоянието й е стабилизирано след прецизна кардио диагностика и медикаментозно лечение.

„Гордеем се, че още в първия случай на съвмейстната ни дейност със СОТ 161 успяхме да откликнем бързо и качествено на нуждите на нашите пациенти”, казва д-р Николай Войсков – началник на Неотложно звено в Токуда Болница София. Той допълва, че между двете структури е изградена перфектна координация, която е решаваща при спешни действия.

МБАЛ „Токуда Болница София” и СОТ 161 сключиха патрньорски договор, по силата на който всички абонати на компанията могат да разчитат на качествената и бърза медицинска помощ . Четири линейки и мултидисциплинарни медицински екипи са в готовност да се отзоват на повикванията на гражданите на столицата и региона на телефон 91 161.

http://www.facebook.com/sharer.php">Споделете

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".