Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Човешки живот бе спасен благодарение на перфектна координация между „Токуда Болница София” и СОТ 161

21 май 2010

Човешки живот бе спасен благодарение на перфектна координация между „Токуда Болница София” и  СОТ 161

Жена от София на 84 години бе спасена от неотложния екип на МБАЛ „Токуда Болница София”. Само12 минути след обаждането лекарите са били на адреса и са оказали спешна помощ. Това е първият случай от съвместната програма на японската болница и СОТ 161, в рамките на която абонатите на охранителната компания могат да разчитат на бърза и качествена медицинска помощ при неотложни състояния.

В 2:24 минути на 20 май 2010 година диспечерите на СОТ прехвърлят обаждане от дома на възрастната жена. Нейните близки съобщават за рязко влошаване на състоянието й и за остри и силни болки в гръдната област. Екипът в Неотложно звено веднага реагира, тъй като животът на пациента е в опасност. Само 12 минути по-късно лекарите от Токуда са на адреса. След преглед жената е транспортирана с реанимобила СОТ 161 в японската болница, където състоянието й е стабилизирано след прецизна кардио диагностика и медикаментозно лечение.

„Гордеем се, че още в първия случай на съвмейстната ни дейност със СОТ 161 успяхме да откликнем бързо и качествено на нуждите на нашите пациенти”, казва д-р Николай Войсков – началник на Неотложно звено в Токуда Болница София. Той допълва, че между двете структури е изградена перфектна координация, която е решаваща при спешни действия.

МБАЛ „Токуда Болница София” и СОТ 161 сключиха патрньорски договор, по силата на който всички абонати на компанията могат да разчитат на качествената и бърза медицинска помощ . Четири линейки и мултидисциплинарни медицински екипи са в готовност да се отзоват на повикванията на гражданите на столицата и региона на телефон 91 161.

http://www.facebook.com/sharer.php">Споделете

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.